Write a comment

 

În legătură cu petiția privind stoparea intervențiilor Electrica asupra unor clădiri sec. XVIII si XIX, conducerea CJ SIBIU informează pe această cale că o petiție pe acest subiect a fost înregistrată la Consiliul Județean Sibiu cu nr. 7339/10.05.2017.

 

„Vă precizăm că prin certificatul de urbanism nr. 477/III – A- 3 din 30/12/2015 în scopul îmbunătățirii și modernizării rețelei electrice din localitatea Hoghilag, Consiliul Județean Sibiu a solicitat, conform legii, avizul Direcției Județene pentru Cultură Sibiu (D.J.C. Sibiu). În avizul favorabil emis de D.J.C. Sibiu, cu nr. 17/z/20.01.2016, ce face parte integrantă din documentația pentru obținerea autorizației de construire, se stabilea drept condiție că „pentru faza următoare, amplasamentul cutiilor de măsurare pe fațadele imobilelor se va stabili de comun acord cu reprezentantul D.J.C. Sibiu, în urma unei deplasări la fața locului”.

În urma constatării nerespectării condițiilor impuse prin aviz, D.J.C. a dispus sistarea imediată a lucrărilor până la îndeplinirea condițiilor menționate în aviz, sub sancțiunea legii, fapt comunicat și către Consiliul Județean Sibiu.

Precizăm că pentru celelalte localități la care face referire petiția, Consiliul Județean Sibiu nu are atribuții legate de emiterea autorizațiilor de construire, aceste localități având structuri proprii cu astfel de atribuții în cadrul consiliilor locale.

Precizăm totodată că pentru prevenirea repetării unor situații similare, în cadrul Comisiei Zonale nr. 9 din cadrul D.J.C. Sibiu, din care face parte și arhitectul șef al Județului Sibiu, s-a stabilit în ședința din 11.05.2017 necesitatea promovării unor modificări legislative vizând punerea în acord a legislației specifice cu cea din domeniul energiei și constituirea în acest sens a unei comisii interministeriale, la propunerea reprezentantului Institutului Național al Patrimoniului, membru în cadrul comisiei. Precizăm că singura reglementare referitoare la modul de amplasare a unor astfel de instalații se regăsește în prevederile HG 525/1996 pentru aprobarea Regulamentului general de urbanism – art. 28, avizul D.J.C. fiind solicitat deoarece lucrările se desfășurau în zona de protecție a monumentelor istorice, conform Legii 50/1991 Republicată”.

 

Comunicatul este transmis de dna Camelia Proca,

Consilier Cabinet Președinte.

Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

Say something here...
Cancel
Log in with ( Sign Up ? )
or post as a guest