Write a comment

DECLARATIEMUNCII

Ministrul Muncii și Protecției Sociale, Violeta Alexandru, a avut, la Berlin, o întrevedere cu ministrul federal al Muncii și Afacerilor Sociale din Germania, Hubertus Heil.

Cei doi demnitari au discutat despre protecția lucrătorilor sezonieri români din fermele din Germania și au semnat o Declarație comună de intenție privind intensificarea cooperării în domeniul pieței muncii și politicilor sociale.

Violeta Alexandru: ”Am primit asigurarea că lucrătorii români vin în Germania cu contracte trimise de angajatori, dar sigur că trebuie să facem mai multe cu privire la conținutul acestor contracte. Am avut toată deschiderea ministrului Heil pentru a răspunde cu fermitate tuturor sesizărilor primite de la cetățenii care muncesc în activități sezoniere. ”

Hubertus Heil: ”Știu că condițiile de sănătate și securitate ale lucrătorilor români din Germania sunt o problemă mare în România. Și pe bună dreptate. Infecția în masă a lucrătorilor români este inacceptabilă. Mă rușinează! Muncitorii români trebuie să aibă același drept la protecție socială și securitate și sănătate în muncă.“

ℹ️ Principalele domenii de cooperare identificate de cei doi miniștri vizează securitatea și sănătatea în muncă și protecția socială a tuturor grupurilor de lucrători mobili, precum și accesul acestora la serviciile de consiliere privind drepturile lor în domeniul legislației muncii și cel social.
ℹ️ Ministrul Muncii din Germania va prezenta în ședința de guvern un proiect pentru a schimba legislația muncii, în privința muncitorilor sezonieri. Ministrul cere, de exemplu, să fie eliminați subcontractorii, pentru că în lanțul acesta dintre angajator și angajat au intervenit alți angajatori intermediari.
ℹ️În același context, ministrul Violeta Alexandru a discutat și cu ministrul federal al Alimentației și Agriculturii, Julia Klöckner.
ℹ️ Ambii miniștri au fost de acord că nu ar trebui să existe compromisuri sau diferențe între angajații străini și cei germani în ceea ce privește locuințele, sănătatea și siguranța la locul de muncă și că toți lucrătorii sezonieri ar trebui să beneficieze de aceleași drepturi ca lucrătorii germani, drepturi garantate în contractele de muncă.

 

 

 foto: ziare.com

Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

Say something here...
Cancel
Log in with ( Sign Up ? )
or post as a guest