CSARDAS LocalNews 970x250px

Write a comment

Ministrul IMM-urilor, Mediului de afaceri si Turismului, Maria Grapini, lasa in grija autoritatilor locale rezolvarea problemei lipsei de ghizi calificati.

Intrebata la Sibiu cum ar putea sa fie rezolvata problema ghizilor pentru circuitul turistic in care sunt incluse bisericile fortificate, ea a explicat ca este treaba autoritatilor locale sa rezolve aceasta problema, ministerul fiind ocupat cu politicile.

Problema turului bisericilor fortoficate din Transilvania este data de lipsa unui ghid care sa ofere informatiile necesare atat in limba romana, cat si in limba germana. Sosita astăzi la Sibiu, ministrul Maria Grapini a fost întrebată cum s-ar putea rezolva această problemă, astfel încât să nu mai existe biserici vechi săseşti pe care turiştii să îţi dorească să le viziteze, dar să nu existe niciun ghid care să le poată oferi informaţii depre obiectivul respectiv.

„Daca s-ar intelege atributiile unui minister in lumea asta, s-ar înţelege de ce sunt eu, acum, un pic revoltată. Unu: toate atribuţiile de administrare sunt locale. Ghidul nu trebuie să îl dea Ministerul Turismului. Nu putem să ne implicăm în pregătirea lor. Pot să spun, ca şi dumneavoastră, că trebuie să aibă ghizi calificaţi, să vorbească o limbă străină, să-i şcolarizeze, să îşi scrie un proiect pe POSDRU ca să poată sa facă fără bani, cu bani europeni această şcolarizare, dar nu poate să facă ministerul. Eu pot să fac o politică şi o strategie si să ma zbat în străinătate să aduc, din partea străină, o cooperare, cum o fac acum, dar nu pot să mă ocup de detalii. Nu se ocupă nici unde în lume ministerul. Un ministru trebuie să aibă o viziune pentru domeniul ăla, să facă o strategie şi să fie ca un PR. Să îmbunătăţeascpă imaginea afară şi să creeze relatii bilaterale şi să aducă investitori, posibili investitori, susţinători în ţară, poate sa facă politici”, a explicat ministrul IMM+urilor, Mediului de Afaceri si Turismului, Maria Grapini.

Potrivit lui Grapini, in 23 octombrie, la Sibiu va sosi o delegatie a unui land din Germania care se va intalni cu reprezentantii Bisericii Evanghelice si cu directorul pe strategie in turism al ministerului IMM-urilor, Mediului de afaceri si Turismului pentru a discuta pe proiectul bisericilor fortificate, care ar urma sa beneficieze de bani germani pentru refacerea intregului circuit si instruirea oamenilor.

 

Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

Say something here...
Cancel
Log in with ( Sign Up ? )
or post as a guest