Write a comment

 

EUROOOOooo

Ministrul Economiei, Virgil Popescu, a avut, recent, o întâlnire de lucru cu ministrul Fondurilor Europene, Marcel Boloș. Cei doi au discutat „pe cifre” despre implementarea pachetului de relansare economică de un miliard de euro pentru IMM-uri.

Iată câteva detalii:

100 milioane de euro se vor duce în micro-granturi de 2.000 de euro pentru companiile care nu au salariaţi, care au unul sau doi acţionari, care nu sunt şi salariaţi, şi care nu au beneficiat de nicio protecţie în timpul perioadei crizei coronavirusului.

Totodată, 350 milioane de euro vor merge către turism, către industria Horeca, pentru transporturi şi pentru organizările de evenimente – granturi de capital de lucru în valoare de minimum 5.000 euro, maximum 150.000 euro – este un maximum de 15% din cifra de afaceri. Primesc o injecție de capital directă, capital de lucru.

Potrivit informațiilor oficiale, nu mai puțin de 550 de milioane se vor duce în granturi de investiții până la maximum 200.000 euro (între 50.000 euro și 200.000 euro) pe plan de afaceri, cu cofinanțare de 15%. Aici sunt mult mai multe industrii, inclusiv industria turismului!

Vom avea niște aplicații informatice care ne vor permite și evaluare, și depunere, și contractare, practic tot va fi automatizat.

Vorbim despre un miliard de euro, bani care se vor duce la zeci de mii de firme, poate o sută de mii de firme cărora trebuie să le dăm acești bani din august până în 31 decembrie!”, a anunțat ministrul Virgil Popescu.

 

Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

Say something here...
Cancel
Log in with ( Sign Up ? )
or post as a guest