Write a comment

 BUSINESSSS

Dezvoltarea unei industrii durabile într-o lume afectată de pandemia Covid este tema evenimentului online, organizat de ABSL (Asociația Business Services Leaders România) pentru comunitatea de business din Sibiu.

În perioada 28 septembrie – 1 octombrie o serie de specialiști din diferite domenii, de la recrutare și consultanță juridică până la psihologi și dezvoltatori de birouri, dezbat viitorul industriei serviciilor de afaceri din perspectiva leadership-ului, a culturii organizaționale în contextul telemuncii și a potențialului de dezvoltare.

“În acest moment, avem aproape 400 de oameni în Sibiu care lucrează de-acasă, iar până la sfârșitul anului sperăm să ne mărim echipa de-acolo cu încă 200 de oameni. Anul acesta sărbătorim și 10 ani de activitate pe piața din România și suntem foarte mândri de ce am realizat în tot acest timp.  

În această perioadă, compania a desfășurat multe activități care au contribuit la bunăstarea angajaților, merită să menționăm aici dezvoltarea pachetului de servicii medicale, astfel încât toți angajații Majorel să poată avea prioritate în perioada de pandemie, de asemenea am oferit tuturor angajaților un bonus care acoperă toate cheltuielile logistice în programul de tele-muncă, fără să neglijăm nevoia de entertainment, pe care noi o considerăm o componentă foarte importantă în cultura noastră, care s-a făcut prin concursuri, lansarea unei reviste Majorel, lansarea site-ului de recrutare www.createyourcareer.ro, lansarea programului Feel Good Community și multe alte inițiative menite să sporească angajamentul angajaților. De asemenea, în această perioadă suntem în dezvoltarea unui program complex de talent enrichment, pentru că avem convingerea că rolul educativ este o condiție a excelenței” spune Daniela Micușan, Manager General, Majorel Romania, companie care activeză în Sibiu și Brașov.  

IMPORTANT: Cel mai recent studiu al industriei în EMEA arată că în acest an industria va înregistra o creștere ușoară de 1 - 5%, urmând ca pe termen mediu să înregistreze creșteri de până la 10 sau chiar 15%, situație valabilă și pentru industria românească de business services.

Comparativ cu Polonia și alte state din Europa de Est, România are în momentul de față avantaje legate de forța de muncă. Avem avantajul competitiv de cost, angajații vorbesc limbi latine, dar și germana, piața nu este încă la fel de saturată ca în Polonia. Acestea sunt motivele pentru care investitorii din industrie se uita la piața din România.

“Unul dintre pricipalele obiective ABSL este promovarea orașelor precum Sibiu.

La nivel global, companiile își regândesc structura de costuri și își refac strategiile de externalizare a serviciilor, iar viteza noastră de reacție, capacitatea de adaptare la noile condiții (date de Covid 19) și faptul că am continuat să livrăm servicii la un înalt nivel calitativ, spre deosebire de alte zone, ne pune în topul opțiunilor de relocare. Pentru a atrage mai multe investiții, așa cum s-a întâmplat în Polonia, este nevoie însă și de o strânsă colaborare cu autoritățile centrale și locale, care să asigure facilitățile necesare”, spune Ciprian Dan, Președinte ABSL.

Industria de business servies a fost printre primele sectoare care au implementat măsurile necesare pentru siguranța angajaților.

De remarcat, de asemenea, că, industria de business services este poate cea mai bine pregătită pentru telemuncă. Derularea activitatii de acasa pentru una sau doua zile pe saptamana a fost în ultimii ani unul dintre cele mai atractive beneficii acordate angajaților, înainte de pandemia Covid-19 ceea ce a facilitat si mai mult aceasta tranzitie spre un „work from home” permanent in aceasta perioada.

Din punct de vedere legal, se observă că politica privind flexibilitatea raporturilor de muncă a evoluat spre o analiză pe termen lung. Astfel companiile din industrie au luat decizii pentru amânarea revenirii în spațiile de birouri până cel puțin în perioada T1-T2 2021, prin implementarea muncii la domiciliu pentru majoritatea salariaților, dar și menținerea postpandemie, a unui raport de muncă echilibrat între munca în regim de telemuncă și munca de la birou.

“Gândirea unor politici de lucru pe termen lung în legătură cu prezență la birou vs muncă la domiciliu, gândirea unor politici generale de acțiune în caz de pandemie sau în cazul oricăror situații care impun limitarea ativităților de la birou, particularizatea ofertelor de muncă ce vor fi adresate viitorilor salariați, prin reglementarea activităților prestate de la birou/în regim de telemuncă/muncă la domiciliu, măsurile pe care le aplică angajatorul în vederea protecției sănătății salariaților sunt cele mai importante aspecte legale la care se uită acum companiile”, arată avocatul Cătălin Micu, Partner – Zamfirescu Racoți Vasile & Partners.

Limitarile impuse de prezenta sediului intr-un anumit oras, este eliminat prin angajarea profesioniştilor care să lucreze „full remote” (de acasa tot timpul). Astfel, specialiştii din provincie nu mai sunt limitaţi la o anumită arie geografică, şansele de lucra într-o companie multinaţională fiind mult mai mari în prezent, iar acest trend se va menţine şi în perioada următoare.

“Deciziile strategice ale companiilor din domeniul serviciilor de extindere a centrelor de suport în oraşele mai mici, a eliminat provocarea candidaţilor de a găsi un loc de muncă doar într-un oraş mare precum Bucureşti, Cluj sau Sibiu, ceea ce ne arată deja o tendinţă de aliniere la nivel naţional în ceea ce priveşte calităţile şi competenţele forţei de muncă în oraşe mai mici, şi implicit o dezvoltare a lor. Rolurile din zona de Customer si Financial Services rămân cele mai căutate, împreună cu abilităţile lingvistice dezvoltate într-o altă limba straină – adiţională limbii engleze. De asemenea, datorită noilor medii de lucru, cele mai cerute skill-uri pe piaţă sunt cele digitale, tehnice şi manageriale”, explică Georgiana Grama   Recruitment Team Leader in Business Services – Hays Recruitment.

După pandemie, spatiul fizic de birouri va ramane un loc de interacțiune și colaborare, un diferențiator folosit în retenția și atragerea de talente. Combinând munca de acasă și spațiul fizic de birouri, companiile vor pune pe primul loc cea mai importană resursă: angajații.

“Vor exista o serie de măsuri pe care companiile le vor lua în viitor, pentru spațiul de birouri. Toate clădirile ar trebui să aibă o camera pentru curieri, unde pot lăsa toate pachetele fără să aibă contact direct cu persoanele din clădire. O cameră specială unde să se poată izola o persoană potențial infectată cu Covid-19, până la sosirea cadrelor specializate, reprezintă o altă măsură. Recepțiile clădirilor ar trebui să ofere un spațiu mai mare, care sa permită organizarea unor culoare separate de intrare și ieșire. Sistemele touchless (fără atingere) ar trebui implementate oriunde este posibil, atât la accesul în clădire sau parcări, cât și în lifturi, toalete sau casa scării. Proprietarii cladirilor ar trebui să investească în cele mai moderne sisteme de climatizare și filtrare a aerului”, arată Marius Scuta, Head of Office Department & Tenant Representation – JLL Romania.

Locul de muncă se va transforma într-un spațiu pentru creativitate, socializare și colaborare, acesta fiind cel mai important obiectiv pe care biroul post Covid îl poate îndeplini.

“Adaptarea la noua normalitate a început deja, iar cel mai mare test a fost lucrul de la distanță. Cu toate că lumea s-a adaptat destul de ușor la aceste condiții, soluția pe termen lung nu este sustenabilă.  De aceea, rolul birourilor, de interacționare cu echipa, de menținere a culturii organizaționale, de realizare a unor activități care nu pot fi efectuate de acasă, va fi mai important ca oricând. Desigur, digitalizarea, reinventarea spațiilor de lucru, regândirea modului în care sunt utilizate, vor fi esențiale. “Flexibilitatea” va fi cuvântul de ordine pentru viitoarele clădiri de birouri. Iar abordarea noastră, prin care punem în centrul proiectelor experiența oferită utilizatorilor, ne va ajuta, ca și până acum să dezvoltam mai mult decât niște clădiri, să oferim experiențe și să cream comunitati. Pentru noi, siguranța a fost mereu o prioritate și este cu atât mai importantă acum, când oamenii trebuie să fie și să se simtă in siguranță” declară Anne Marie Diaconu, Leasing and Asset Management Director, Skanska Property Romania.

“Spatiile de colaborare ale viitorului trebuie sa fie inspirationale, performante si sigure, de asemenea să susțină o gamă de posturi (sit/stand/lounge). Aceste spații trebuie să ofere access ușor sau proximitate la prize, respectiv tool-uri de colaborare, să faciliteze generarea ideilor și conectarea cu colegii remote.

Nu trebuie însă să uităm de experiența individuală la birou, în care anajații să își poată controla nivelul de intimitate.

Nu în ultimul rând, spatiile de muncă create cu arhitectura si mobilă fixa trebuie să devină mai fluide. Nimeni nu stie ce urmeaza – un alt val, un dezastru natural. Organizațiile au nevoie de spații care pot fi ajustate ușor și repede de către angajați”, arată Ilinca Popescu, Regional Sales Manager Central Europe – Steelcase.

 

Conform estimărilor, industria natională a serviciilor de business a generat anul trecut venituri de peste 4,5 miliarde euro, ajungând la peste 2% din PIB.

Sectorul cuprinde 280 de companii și peste 131.000 de angajați, adică 2,4% din totalul angajaților din economia românească.

 

Despre ABSL

Asociaţia Business Service Leaders în România este cea mai importantă organizație care reprezintă sectorul de business services, adunând în componența sa cele mai importante companii din piață care își desfășoară activitatea în domenii precum Shared Services Center (SSC), Business Process Outsourcing (BPO), Information Technology Outsourcing (ITO), Research and Development (R&D).

Rolul ABSL România este de a susține expansiunea sectorului de Business Service și transformarea acestuia într-un vector important al creșterii economice a României. Asociația își atinge obiectivele prin facilitarea colaborării principalilor jucători, angajarea autorităților și grupurilor de interes în dezvoltarea aspectelor operaționale cheie ale industriei.

 

***Din  ABSL  România  fac  parte atât companii autohtone, cât și multinaționale de profil, lideri regionali și globali precum: Accenture Services, AECOM, Allianz Worldwide Partners, APT Prohuman, Avison Young, Bosch Service Solutions, Be Think Solve Execute, British American Tobacco, Brightway, Carestream, Conduent, Connect44,  Colt Technology Services, Datanet, DEVHD, DB Schenker, DB Global Technologies, Deloitte Audit, DXC Technology, Ernst & Young, Eucom Business Language, Euromaster Tyres & Services, EXL Service, Genpact, Global Remote Services, Goodyear Dunlop Tires Operations Romania, HP Enterprise, HP Inc. Romania, Kellogg’s, KMG Rompetrol, InterGlobe Technologies, LeasePlan, Luxoft Professional Romania, Linde Gaz, Majorel, Mercedes Benz, Microfocus, Microsoft Romania, Michelin Business Services, Molson Coors, Mood Media, Office Depot Service Center, OMV Petrom Global Solutions, Optima Solutions Services, P4cards, PwC Romania, Process Solutions, Procter & Gamble Marketing Romania, Renault Business Services, Rinf Tech, Samsung SSCE, SCC Services Romania, Selir, Societe Generale European Business Services, Stefanini Romania, Suvoda Software, Teleperformance, TELUS International, Total Global Services, TotalSoft, UniCredit Services, Uipath, Valoris Center, Veeam Software, Vertiv, Vodafone Shared Services Romania, Waters Corporation, Webhelp, Wipro Technologies și WNS Global Services Romania.

De asemenea, COS, HAYS, Institute of Management Accountants, JLL, KPMG, SKANSKA, Steelcase și  Zamfirescu Racoți Vasile & Partners susțin ABSL în calitate de parteneri strategic ai asociației.Pentru mai multe informații: www.absl.ro

 

Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

Say something here...
Cancel
Log in with ( Sign Up ? )
or post as a guest