Write a comment

PArteneriat

Marți, 20 octombrie 2020, președintele Camerei de Comerț și Industrie a României (CCIR), Mihai Daraban împreună cu secretarul general Ovidiu Silaghi, l-au primit la sediul CCIR pe președintele UNPR, Ioan Lucian și directorul executiv Tudor Rădăcineanu.

Temele abordate de către cei doi președinți au fost: 1. Susținerea proiectului național inițiat de către UNPR cu privire la : Înființarea Comisiei Economice Consultative de pe lângă Consiliile Municipale și Consiliile Județene. 2. Susținerea proiectului național al UNPR :”România Virtuală“, inițiat de UNPR în parteneriat cu 5 Universități din România. 3. Susținerea proiectului inițiat de CCIR, privind dezvoltarea zonei Complexului expozițional Romexpo.

Cu această ocazie, Președintele UNPR, Ioan Lucian a făcut o scurtă prezentare a celor două proiecte pe care confederația patronală le-a inițiat la nivel național și anume cea privind înființarea unei Comisii Economice Consultative pe lângă Consiliile Municipale și Consiliile Județene.

Această Comisie va avea un rol consultativ și va dezbate proiectele de hotărâri ale consiliilor, cu impact asupra mediului de afaceri din județele țării, fiind format din reprezentanții administrațiilor locale/județene și cei ai mediului de afaceri și ai corpurilor profesionale. Uniunea Națională a Patronatului Român consideră că înființarea Comisiei Economice Consultative ar deschide perspectivele unei colaborări concrete, reale și productive între administrațiile locale/județene și mediile de afaceri din județele țării. Proiectul „România Virtuală”, conceput de UNPR și la care sunt invitate să participe cele 5 Universități cu care Confederația a semnat acorduri de parteneriat ( Universitatea Tehnică din Cluj Napoca, Universitatea din București, Universitatea din Craiova, Universitatea Politehnica Timișoara și Universitatea “Gheorghe Asachi” din Iași ), propune realizarea unei platforme educaționale, turistică și tehnologică, accesibilă oricărui turist posesor al unui dispozitiv portabil cu acces la internet, folosind cea mai nouă tehnologie: realitatea virtuală și augmentată.

„ Filosofia acestei platforme o reprezintă larga democratizare, prin care oricine, de oriunde, utilizând orice fel de dispozitiv portabil conectat la internet, să aibă acces și să se poată bucura în realitatea virtuală de potențialul turistic, istoric și geografic al României” ia explicat Ioan Lucian președintelui CCIR- Mihai Daraban. Apreciind megaproiectul CCIR în zona Romexpo, Ioan Lucian și-a luat angajamentul de a prezenta conducerii UNPR, beneficiile unui astfel de proiect pentru mediul de afaceri și de al susține prin toate mijloacele.

Parteneriatul semnat de către CCIR și UNPR va prinde viață prin susținerea reciprocă a proiectelor importante pentru mediul de afaceri din România, au concluzionat cei doi președinți la încheierea întrevederii, stabilind că în perioada următoare vor avea câteva apariții publice comune cu mesaje către mediul de afaceri din România și nu numai.

Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

Say something here...
Cancel
Log in with ( Sign Up ? )
or post as a guest