CSARDAS LocalNews 970x250px

Write a comment

A doua ediție a Târgului de Cariere la Sibiu din acest an și a 9-a până în prezent aduce un număr impresionant de oportunități de angajare, internshipuri și seminarii pentru sibieni.

Evenimentul va avea loc la Centrul de Afaceri miercuri și joi, de la 11.00 la 19.00. Printre cei peste 20 de angajatori prezenți la eveniment se numără și Arvato, BearingPoint și Stefanini, iar organizatorii anunță că oferta profesională este extrem de variată.

Circa 300 de locuri de muncă

Cele mai multe dintre ele sunt chiar în Sibiu, dar la eveniment participă și companii care propun oferte de relocare în alte orașe, dar și posibilități de lucru în străinătate. Joburile propuse se adresează în special tinerilor cu studii superioare absolvite sau în curs, iar oferte există atât pentru cei cu experiență, cât și pentru debutanți.

Oferte de voluntariat și internship plătit

Pentru debutanți sau pentru cei care doresc o reconversie profesională, Târgul de Cariere vine cu o ofertă de câteva zeci de internship-uri plătite și cu încă și mai multe posibilități de voluntariat. De exemplu, doritorii pot încerca joburi pe perioada determină în domeniul energiei alternative sau în cel al scrierii de proiecte de finanțare, pentru care nu e nevoie de experiență de muncă anterioară.

Workshop-uri și consultanță gratuită în carieră

Din oferta Târgului fac parte seria de workshop-uri „Ghid de supraviețuire la birou”, cu instrumente de eficiență personală, de colaborare și de luare a deciziilor, dar și key-note speech-urile unor invitați speciali, care împărtășesc celor prezenți idei din experiența lor de găsire a vocației și urmare a propriului drum. De asemenea, participanții beneficiază de sesiuni de 15-20 de minute de consiliere în carieră gratuită, unu-la-unu, în compania unor consultanți specializați.

Ce fel de candidați caută companiile?

La mare căutare sunt tinerii ingineri și economiști, cu sau fără experiență. Vorbitorii de limbi străine sunt și ei printre cei vizați de către companiile prezente la standuri, dar și IT-iști.

„La târg avem foarte multe locuri de muncă în Sibiu. Deși câteva domenii sunt mai bine reprezentate decât altele în oferta noastră de joburi, îi asigurăm pe sibienii tineri, cu vârste între 20 și 30 de ani, cu sau fără experiență de muncă, cu studii superioare absolvite sau în curs, că la Târgul de Cariere vor veni cu folos, pentru că oferta este una foarte variată. Avem aici și companii de recrutare, care reprezintă o multitudine de clienți dintr-o varietate mare de industrii”, declară organizatorii.

La ediția precedentă a Târgului de Cariere de la Sibiu au participat aproape 3.000 de candidați:

  • 45% dintre ei cu studiile superioare absolvite (o treime dintre aceștia fiind absolvenți de master sau doctorat)
  • 75% dintre sibienii care au deja un loc de muncă au declarat că vor să își schimbe job-ul în următorii doi ani
  • 64% dintre ei cu vârste între 20 și 30 de ani.

Mai multe informații pe www.targuldecariere.ro.

Fapte, compania organizatoare a Târgului de Cariere, a fost fondată la Cluj în 2006 și mai organizează festivalurile Photo Romania, Jazz in the Park și Miraje.

Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

Say something here...
Cancel
Log in with ( Sign Up ? )
or post as a guest