CSARDAS LocalNews 970x250px

Write a comment

Turism

Strategii de reziliență în contextul pandemiei de covid-19

Înainte de covid-19, durabilitatea se referea întotdeauna la schimbări climatice, inegalitate socială și degradarea mediului înconjurător, cu soluții pe termen lung și obiective internaționale axate pe viitor. Acum, pandemia ne-a făcut să ne concentrăm imediat pe sănătatea umană și supraviețuirea economică la nivel personal și global. Managementul pe termen scurt al crizelor este un aspect, dar în fața unor crize multiple, avem nevoie de un răspuns mai bine gândit din perspectiva stabilității pe termen lung, concomitent cu implementarea unor măsuri de sprijin imediate.

FAIN AȘA: Asociația Județeană de Turism Sibiu și-a luat angajamentul de a contribui la devenirea sustenabilă și verde a destinației turistice Sibiu până în anul 2030 și este o provocare acum să nu abandonăm obiectivele pe termen mai lung.

 

IMM-uri din destinația turistică Sibiu susținute în tranziția ecologică

Asociația Județeană de Turism Sibiu alături de parteneri din 6 țări vor pune bazele unui sistem de formare și de cunoștințe în management sustenabil prin proiectul European Tourism Going Green. Acesta va funcționa ca un serviciu suport pentru IMM-uri în procesul de îndeplinire a Obiectivelor de Dezvoltare Durabilă (ODD): procesul de tranziție spre consum și producție responsabile (ODD 12), impact minim asupra mediului (ODD 13 - acțiune climatică, ODD 14 - viața acvatică și ODD 15 - viața terestră) și crearea de oportunități pentru locuri de muncă (ODD 8 - muncă decentă și creștere economică).

Proiectul European Tourism Going Green (ETGG 2030/ Turismul european devine verde) a primit o finanțare de aproape 1 milion de euro pentru o perioadă de 30 de luni începând cu ianuarie 2021 prin programul COSME al Uniunii Europene pentru a aduce laolaltă experți în durabilitate, instituții de învățământ superior, organizații de sprijin pentru mediul de afaceri, camere de comerț, organizații de turism și a crea un grup bazat pe TIC pentru dezvoltarea și transferul de bune practici inovatoare în managementul durabil al IMM-urilor din domeniul turismului.

 

Sprijinirea durabilității IMM-urilor prin certificare

Un sistem european comun de instruire online în domeniul durabilității pentru IMM-uri va fi creat pentru a oferi agenților economici acces atât la cunoștințe specializate, cât și la un grup european de experți care îi vor asista în cadrul procesului de certificare. 70 de IMM-uri din destinațiile turistice implicate vor beneficia și de un ajutor pentru durabilitate în valoare de aproximativ 10.000 euro.

Ei bine, trebuie să aflăm că implementarea serviciilor pentru durabilitate se va realiza printr-o acțiune pilot exemplară în destinații turistice din 6 țări cu situri Natura 2000 și situri din patrimoniul cultural UNESCO într-o încercare imediată de a spori reziliența ecosistemului turistic.

 

 

Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

Say something here...
Cancel
Log in with ( Sign Up ? )
or post as a guest