CSARDAS LocalNews 970x250px

Write a comment

 MUNCADOC

„Sibiul va construi un concept comun de acțiune pentru creșterea gradului de ocupare a forței de muncă, un document de la care am pretenția că va deveni de utilitate națională. Întâlnirea pe care am inițiat-o astăzi cu inspectorul școlar general al județului Sibiu, cu președintele ANOFM și ANPIS și cu reprezentanții AJOFM si AJPIS Sibiu este punctul de pornire al acestui demers și este determinată de concluziile anchetelor pe care instituțiile din subordinea Ministerului Muncii le-au efectuat în teren în ultima perioadă. Știm, grație acestor concluzii, că există beneficiari de forme de asistență socială susținute de stat care pot lucra. Știm și că o parte dintre aceștia sunt neșcolarizați și că din acest motiv, șansa de a se încadra în muncă este minimă”, anunță Raluca turcan, Ministrul Muncii.

Instrumentele la îndemână acum, precum întoarcerea la școală (Programul “A doua șansă”) sau cele de inițiere au nevoie de actualizări care să le facă utile cu adevărat și care să conducă, la modul real, la încadrarea acestor oameni în muncă. De asemenea, revizuirea nivelului de școlarizare pentru anumite meserii merită o discuție suplimentară și bazată pe realități.

„Datele confirmă că astăzi, în ochii statului, cele mai cerute meserii au nevoie de minim opt clase. Realitatea din teren ne spune, însă, că oameni în putere, care știu să scrie și să citească, pot practica unele dintre aceste meserii. Avem datoria de a pune în discuție toate acestea, o datorie atât față de comunitățile locale, cât și față de mediul de afaceri.

Încurajarea muncii este o condiție pentru creșterea economică și trebuie susținută prin prevederi legale ancorate în situațiile din teren. Setul de instrucțiuni pe care îl va iniția Sibiul (și care, evident, o să fie dezbătut și eventual completat) va propune suprapunerea datelor pe care le dețin instituțiile Ministerului Muncii și cele ale inspectoratelor școlare, astfel încât să putem crea reglementări cu finalitate concretă și asta într-un timp cât mai scurt”, a precizat oficialul.

Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

Say something here...
Cancel
Log in with ( Sign Up ? )
or post as a guest