Write a comment

 

Una dintre cele mai mari companii mondiale producătoare de jucării din materiale ecologice, prietenoase cu mediul, Hape Toys (Hape Holding AG), îşi va construi, în perioada următoare, o fabrică la Avrig. Conform unui comunicat publicat de InfoAvrig, construcţia obiectivului va începe în primăvara anului viitor, pe un teren situat la ieşirea din „oraşul viitorului”- cum este cunoscută acum localitatea de al poalele Făgăraşului, datorită multiplelor sale proiecte îndrăzneţe, înspre Poiana Neamţului iar primele jucării ale companiei produse la Avrig vor fi scoase pe poarta fabricii la jumătatea anului 2015 (luna iulie).

 Aşa cum precizează sursa citată, noua fabrică (întinsă pe aproximativ 65.000 mp) va fi împărţită în patru unităţi de producţie distincte: două pentru produse realizate din lemn, una pentru produsele cusute (croitorie) şi una pentru produse obţinute prin turnare sau injectare (plastic).

 Demn de precizat, începând cu anii 90, fabrica Hape din Germania şi-a extins producţia şi a deschis câteva reprezentanţe în mai multe ţări ale lumii. Fabrica de la Avrig va fi a treia construită în afara Germaniei. Aici vor lucra, pentru început, aproximativ 300 de persoane din Avrig şi împrejurimi, numărul angajaţilor putând creşte până la 1000.

Respectând strategia şi ambiţiile actualei administraţii locale avrigene pentru domeniul energiei verzi, reprezentanţii companiei intenţionează ca, în viitor, să se orienteze şi spre producţia de energie din surse regenerabile, valorificând astfel deşeurile rezultate în urma producţiei principale, ca materie primă pentru o centrală pe bază de biomasă.

Autorităţile locale susţin că sosirea acestui investitor important va aduce beneficii şi în domeniul educaţional şi profesional. Hape intenţionează ca, în colaborare cu instituţiile de învăţământ din zonă, să înfiinţeze două cursuri sau module de calificare în meseriile de tâmplar şi croitor.

Biroul companiei Hape este situat în cadrul Incubatorului de Afaceri de la Mârşa, înfiintat tocmai în ideea de a gazdui companii ce pot contribui la implementarea programului “Energie Locală”, al administratiei avrigene. Reprezentanţii companiei au efectuat deja o etapă de recrutare a viitorilor angajaţi ai fabricii, aproximativ 30 de persoane fiind selectate pentru prima etapă de specializare în China, care va începe în prima jumătate a anului viitor.

Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

Say something here...
Cancel
Log in with ( Sign Up ? )
or post as a guest