CSARDAS LocalNews 970x250px

Write a comment

Ziariştii de la Die Welt au catalogat Sibiul drept un centru al companiilor germane furnizoare de automobile, precum Bosch sau Daimler.

Fabrica din Transilvania a celor de la Daimler, construită la Sebeş până în 2016, cu o investiţie de 300 de milioane de euro, ar urma să dea un impuls strategiei de creştere a companiei pentru 2020, astfel încât Mercedes-Benz să devină cea mai cumpărată şi profitabilă marcă de maşini.

Epicentrul investiţiilor germane se află la Sibiu, unde îşi desfăşoară activitatea circa 800 de firme germane, printre ele aflându-se Siemens (cu trei fabrici), Continental, Thyssen Krupp, precum şi alte firme de mărime medie. De altfel, în Sibiu locuieşte şi Bernd Krottmayer, cel care se ocupă de investiţia Daimler de la Sebeş. 

"Sibiul nu este un oraş tipic industrial. Şi totuşi, aici s-au stabilit multe companii automobilistice în ultimii ani. Iar asta nu se explică numai prin salariile mai mici. Are mai degrabă legătură cu limba germană, vorbită de mulţi aici, şi de infrastructura bună", explică reprezentantul Daimler, citat de Agerpres.

Datorită unor investiţii de acest gen, şomajul în Sibiu şi în localităţile din apropierea Sibiului a scăzut considerabil în ultimii ani, ajungând de la 10,3% în anul 2000, la 4,1% în prezent, sub media pe ţară.

Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

Say something here...
Cancel
Log in with ( Sign Up ? )
or post as a guest