Write a comment

Incepand de saptamana viitoare, proprietarii firmelor mici si mijlocii vor putea lua credite de pana la 400.000 de lei. „Fara dobanda”,dupa cum a anuntat vineri ministrul delegat pentru IMM-uri, Maria Grapini (foto), intr-o vizita efectuata la Turda.

Maria Grapini a mai declarat ca firmele mici şi mijlocii vor fi ajutate să atragă mai mulţi bani europeni pentru a-şi dezvolta activitatea şi pentru ca acest sector să încurajeze iniţiativa autohtonă.

Rămâne de văzut cum vor percepe această măsură cei interesaţi.

Companiile mici şi mijlocii ai căror reprezentanţi şi-au propus să facă investiţii în perioada următoare vor avea acces la o serie de facilităţi la împrumutarea fondurilor necesare, dintr-un împrumut obţinut de B.C.R. de la Banca Europeană de Investiţii (B.E.I.). Aceasta are drept destinaţie acordarea de credite de investiţii, inclusiv pentru cofinanţarea proiectelor cu fonduri UE, precum şi de linii de credit şi de fonduri pentru capital de lucru şi stocuri. Avantajul financiar acordat BCR de către instituţia financiară internaţională trebuie transferat clienţilor. Concert, aceştia trebuie să beneficieze de o dobândă mai mică cu cel puţin 0,5 puncte procentuale faţă de dobânda standard. Totodată, investiţiile privind eficienţa energetică realizate de IMM-uri vor primi sprijin de la Comisia Europeană (CE) în cadrul Facilităţii de Finanţare a IMM-urilor, secţiunea privind eficienţa energetică, care prevede cooperarea dintre BEI şi CE pentru reducerea emisiilor de dioxid de carbon provenite din industrie şi construcţii, se arată într-un comunicat al BCR.

120.000 euro nerambursabili

Demn de reţinut, clienţii care dezvoltă proiecte pe tema eficienţei energetice pot obţine un grant de 12% din valoarea creditului, maxim 120.000 euro, pentru care nu trebuie să plătească dobândă şi nu-l mai rambursează. BEI a acordat BCR până în prezent 300 milioane de euro pentru finanţarea proiectelor prioritare.

Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

Say something here...
Cancel
Log in with ( Sign Up ? )
or post as a guest