CSARDAS LocalNews 970x250px

Write a comment

Deşi, D.S.V.S.A Sibiu, prin personalul veterinar de la nivel judeţean şi de la unităţile teritoriale, a atenţionat permanent crescătorii de animale prin întâlniri organizate, prin adrese şi comunicate în mass-media, privind condiţiile legale pentru mişcarea şi comercializarea animalelor, în urma controalelor efectuate s-a constatat că unii proprietari de animale încalcă aceste prevederi prin :

  • transportul animalelor cu mijloace de transport neamenajate corespunzător şi care nu asigură confortul specific speciei de animale,
  • comercializarea animalelor în târguri, sau în locuri neautorizate, fără documente sanitare veterinare care să ateste avizul mişcării şi starea de sănătate a animalelor respective.

·        circulaţia animalelor neidentificate cu documente sanitare veterinare incomplete (document de mişcare, paşaport pentru cabaline şi bovine)

        Aşa cum informează purtătorul de cuvânt al DSVSA Sibiu, dr Ioan Penţea, pentru abaterile constatate în ultima vreme, au fost aplicate 14 amenzi contravenţionale în valoare de 9.300 lei, la doi proprietari de cabaline, şapte proprietari de bovine, un proprietar de porcine şi patru transportatori de animale vii, identificaţi în trafic. 

        Atenţie! Autorităţile avertizează că nerespectarea legislaţiei privind mişcarea animalelor fără aviz şi documente sanitare veterinare, se sancţionează cu amendă între 600 şi 3.000 lei.

            În judeţul Sibiu sunt autorizte de D.S.V.S.A. Sibiu la această dată şapte târguri în localităţile Sibiu, Avrig, Agnita, Luduş, Orlat, Miercurea Sibiului şi Sălişte, unde se pot comercializa diferite specii de animale domestice, locaţii insuficiente pentru solicitările crescătorilor de animale, din judeţ şi judeţe limitrofe.

        Din acest motiv este necesară implicarea autorităţilor locale din localităţiile unde în anii precedenţi erau organizate târguri de tradiţie, pentru reamenajarea acestor obiective la nivelul cerinţelor legale, târguri atât de utile pentru proprietarii de animale de a-şi valorifica excedentul de animale din propria gospodărie, în mod civilizat şi legal. (exemplu oraşul Dumbraveni, Ocna Sibiului, Tălmaciu, com. Târnava, Alma, Marpod, Nocrich, Arpaşul de Jos, Şeica Mare, etc).          

       Serviciul de inspecţii şi control din cadrul D.S.V.S.A. Sibiu, va verifica prin acţiuni organizate şi prin colaborare cu personal din cadrul I.P.J. Sibiu, modul cum sunt respectate prezentele măsuri de către factorii responsabili.

       In context, Inspectorii D.S.V.S.A. Sibiu au efectuat în perioada 3 26 martie controale în 3 târguri de animale, 2 abatoare, două centre de colectare animale (bovine, ovine), şi două controale în trafic pe trasee cu drumuri naţionale. 

sursa foto: recolta.eu

Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

Say something here...
Cancel
Log in with ( Sign Up ? )
or post as a guest