CSARDAS LocalNews 970x250px

Write a comment

Un program european, care ar putea intra în aplicare încă din această vară, ar putea crea mii de locuri de muncă, în special în rândul tinerilor, anunţă Ştirile Pro TV.

Ministerul Fondurilor Europene vrea să ia bani de la Uniunea Europeană şi să subvenţioneze, un an, salariile a mii de absolvenţi din 2014.

Ministerul Fondurilor Europene a lansat în dezbatere publică un proiect menit să ajute firmele să-şi dezvolte afacerile şi să le dea absolvenţilor şansa de a munci. Concret, firmele care angajează absolvenţi din promoţia 2014 vor primi subvenţii pentru plata salariilor acestora.

Este vorba de acordarea unor subvenţii salariale, de 900 de lei pentru cei cu studii medii şi de 1300 de lei pentru cei cu studii superioare.

Măsura ar fi benefică atât pentru angajatori, cât şi pentru potenţialii angajaţi. Angajatorii ar avea ocazia să-şi dezvolte afacerea, prin crearea unor locuri de muncă subvenţionate de UE, inclusiv prin educarea unor tineri pentru posturile disponibile. Tinerii absolvenţi ar putea beneficia de crearea a mii de locuri de muncă. Circa 1000 de firme ar putea beneficia de aceşti bani, iar locurile de muncă ar varia între 3 şi 7 per firmă.

Alt aspect important este faptul că angajatorii nu sunt obligaţi să menţină aceeaşi persoană, pentru a primi subvenţia. dacă un angajat nu corespunde, poate fi schimbat, condiţia fiind doar în ceea ce priveşte păstrarea postului.

Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

Say something here...
Cancel
Log in with ( Sign Up ? )
or post as a guest