CSARDAS LocalNews 970x250px

Write a comment

Mai mult de trei sute de investiţii noi au avut loc, anul trecut, in judetul Sibiu. Majoritatea acestora au fost in industrie, servicii şi agricultură performantă.

Directorul Camerei de Comerţ Industrie şi Agricultură Sibiu, Eugen Iordănescu, a spus că peste trei sute de investiţii noi s-au înregistrat în judeţul Sibiu în anul 2013. Cele mai multe dintre investitii apartin firmelor romanesti deja existente in Sibiu, dar care si-au sporit capacitatea de productie sau au inceput proiecte noi.

"Să vă dau un exemplu: Firma Caucho Metal Productos din Parcul Industrial de la Şelimbăr şi-a dublat capacitatea de producţie. A cumpărat încă 20 de prese de ultimă generaţie cu ajutorul cărora face piese îmbinare metal-cauciuc, pentru marile firme de industrie auto din Europa şi din lume. E o investiţie de aproximativ 5 milioane de euro", a declarat Eugen Iordănescu.

Conform lui Iordanescu, cele mai multe investiţii noi din 2013 au fost în industrie, servicii şi agricultură performantă.

"Domeniul în care avem stagnare importantă încă, este domeniul investiţiilor străine directe. Investitori străini şi relocări sunt puţine în ultimii cinci ani, nu doar în România, ci peste tot în Europa, datorită crizei. Noi am beneficiat ca şi ţară, ca şi judeţ, pe partea industrială, pentru că, capacităţile de producţie din judeţul Sibiu, au fost folosite la maxim, datorită plusului de competitivitate pe care l-am avut pe poziţie, pe productivitate şi pe faptul că suntem în afara zonei Euro", a mai afirmat Iordănescu.

Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

Say something here...
Cancel
Log in with ( Sign Up ? )
or post as a guest