CSARDAS LocalNews 970x250px

Write a comment

La nivel mondial, rromii vor să-şi facă propria monedă virtuală. Anunţul a fost făcut de Dorin Cioabă, autointitulatul rege al rromilor de pretutindeni şi proaspăt preşedinte al Uniunii Internaţionale a Rromilor.

Autointitulatul rege al rromilor de pretutindeni, Dorin Cioaba, a declarat că rromii din 37 de tari, de pe trei continente - Europa, Australia, America - vor avea propria moneda virtuala, numita "lov" de la "lovele", care va echivala, pentru inceput, cu un euro.

Cea mai scumpă monedă  rămâne, totuși, pentru rromii din toată lumea, celebrul galben din salbele țigăncilor. Un galben se cumpără în România cu 500 de euro, potrivit lui Dorin Cioabă.

Cu toate că..., după cum aminteam într-un articol anterior, chiar în seara de Crăciun 2013, fratele lui Dorin Cioabă, Daniel, oficia o ceremonia acasă la el, pentru a sărbătorii lansarea unei noi monezi... DE aur și care urma să aibă pe avers chipul fostului rege, Florin Cioabă. Iată declarația de atunci a lui Daniel Cioabă: Am confecţionat o monedă nouă, identică din perspectiva valorii, a gramajului, a calităţii aurului, dar ALTFEL. Pe o fată are chipul tatălui meu, regele Florin Cioabă şi aii în care a domnit- 1997-2013, iar pe cealaltă parte, blazonul Casei Regale Cioabă şi deviza noastră tradiţională: „Nimic fără Dumnezeu”.

"Vom pleca de la paritatea un lov - un euro si vom vedea daca pe urma va scadea sau va creste. Oricum, intre rromii nostri au loc tranzactii cu acele monede de aur care se cheama galbeni. Un galben e 500 de euro. Noi lansam noua moneda virtuala pentru viitor. IRU a trecut pe alt palier, recunoasterea internationala. Daca avem un nou guvern, trebuie sa avem si o noua moneda", a explicat Dorin Cioabă, în urmă cu câteva zile, fiind citat de ziare.com .

Dacă ,,lov”-ul rromilor va costa pentru început un euro, Bitcoin, moneda virtuală creată în America, se tranzacţionează în prezent cu 633 de dolari.    

 

Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

Say something here...
Cancel
Log in with ( Sign Up ? )
or post as a guest