CSARDAS LocalNews 970x250px

Write a comment

Unele dintre cele mai mari companii din Romania, care au sediul in Sibiu, Romgaz si Transgaz, au devenit, in 2013, tintele atacurilor cibernetice.

Potrivit directorului adjunct al Serviciului Roman de Informatii Sibiu, Constintin Calance, printre companiile sibiene vizate de hackeri in 2013 s-au numarat si Romgaz si Transgaz.

"Au fost institutii care au fost supuse atacurilor cibernetice si aici in sa multumesc reprezentantilor institutiilor care au inteles sa sesizeze si sa ne asigure asistenta necesara pentru a interveni in astfel de situatii. Si institutii si companii nationale, detinatoare, care adiminitreaza, care gestioneaza infrastructura critica", a declarat directorul adjunct al SRI Sibiu, Constantin Calance, astazi, in cadrul conferintei de presa in care s-a anuntat cea de-a doua editie a Swiss Web Academy.

Intrebat daca printre companiile nationale care au fost vizate de hackeri in 2013 se numara si Romgaz si Transgaz, raspunsul acestuia a fost ca "da".

In 2013, cinci companii si institutii sibiene au fost atacate cibernetic.

UPDATE: Atacurile cibernetice, confirmate si de oficialii Romgaz

Atacurile cibernetice de anul trecut la Romgaz sunt confirmate si de oficialii companiei.

"Romgaz confirma cele declarate de catre Directorul adjunct al Serviciului Român de Informaţii (SRI) Sibiu, Constantin Calance. In cursul anului 2013 au fost detectate atacuri cibernetice de catre specialistii nostri si au fost situatii in care am beneficiat de sprijinul SRI astfel incit am reusit sa anulam efectele acestor atacuri", a declarat seful Serviciului Relatii Publice si Comunicare al Romgaz, Ioana Abramiuc.

Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

Say something here...
Cancel
Log in with ( Sign Up ? )
or post as a guest