CSARDAS LocalNews 970x250px

Write a comment

Salariul minim pe economie va fi majorat începând de astăzi cu 50 de lei, de la 850 la 900 de lei. Al patrulea dumicat  din ultimii doi ani. Chiar și cu praful ăsta de vitamină care, zice-se, întărește economia, România rămâne undeva, la coada clasamentului european în ceea ce priveşte valoarea salariului minim.(potrivit ziare.com,  România se afla, în aprilie, la coada clasamentului privind salariul minim din Uniunea Europeană, acesta fiind de doar 157,5 euro, în comparație cu cel din Luxemburg, care este de 12 ori mai mare).

Conform statisticilor  Ministerului Muncii, aproximativ un milion de români câştigă mai puţin de 900 de lei pe lună. Astfel, aceştia vor fi plătiţi începând cu 1 iulie cu 5,35 lei pe oră, cu 30 de bani mai mult decât în prezent. Venitul este mult prea mic şi plasează România pe penultimul loc în Europa.

Creșterea salariului minim pe economie presupune însă cheltuieli suplimentare pentru angajatori. Ei trebuie să îi plătească 50 de lei în plus fiecărui angajat și alți 14 lei pentru contribuțiile la stat.

Așa cum se precizează într-un articol publicat pe avocat.net, concret, în aceste condiții, angajatorii vor trebui sa scoată din buzunar în total 64 de lei pentru fiecare salariat. Astfel, costul lunar total va creste cu 64 de lei, la 1.152 de lei, comparativ cu 1 ianurie 2014.

Cu alte cuvinte, angajatorul va trebui sa suporte un "salariu total" de 1.152 de lei, pentru a putea plati salariul minim brut de 900 de lei, valabil din 1 iulie, din care angajatul va incasa net doar 672 de lei (dupa ce i se retin contributiile catre stat).

De asemenea, odată cu majorarea salariului minim vor crește și amenzile pentru şoferi. Asta deoarece un punct de amendă reprezintă 10% din salariul minim brut pe economie. Angajatorii care stabilesc salarii mai mici decât cel minim riscă amenzi cuprinse între 1.000 și 2.000 lei.

Salariul şi piaţa

Conform unei analize publicate de www.ecol.ro, pe piaţa muncii, la fel ca pe oricare altă piaţă, salariul este rezultatul interacţiunii dintre cererea şi oferta diferitelor abilităţi sau aptitudini, al negocierii libere dintre proprietarii de resurse şi patroni. Indivizii, ca purtători ai ofertei de muncă, urmăresc a obţine, în schimbul serviciilor prestate, cel mai bun preţ. La rândul lor, întreprinzătorii sunt interesaţi în a-şi apropia acele calităţi specifice necesare în activitatea de producţie la un preţ cât mai convenabil.

Salariul reprezintă în ultimă instanţă expresia contribuţiei pe care întreprinzătorii apreciază că o au salariaţii, prin intermediul bunurilor realizate, la satisfacerea preferinţelor anticipate ale consumatorilor. Dacă, spre exemplu, consumatorii acordă o valoare mai redusă unui bun anume, toţi factorii de producţie care au concurat la obţinerea sa vor valora mai puţin. Cu alte cuvinte, nu numai salariatul este cel care va primi un salariu mai mic, dar şi întreprinzătorul va fi afectat deoarece profitul său va fi redus substanţial.

Sursa foto: www.business24.ro

Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

Say something here...
Cancel
Log in with ( Sign Up ? )
or post as a guest