Write a comment

110 poliţişti din structurile operative ale Inspectoratului de Poliție al Județului Sibiu au acţionat ieri, 28 februarie, pentru prevenirea și combaterea faptelor antisociale, menținerea unui climat de ordine şi siguranţă publică și pentru siguranța rutieră.

Astfel, polițiștii de ordine publică, poliție rutieră, investigații criminale, arme, explozivi și substanțe periculoase și poliție transporturi au desfășurat 37 de acțiuni și controale pe raza întregului judeţ, atât în mediul urban, cât şi în mediul rural. În urma activităților au fost constatatemai multe infracțiuni și s-au aplicat 159 de sancțiuni contravenționale.

În vederea asigurării și menținerii ordinii și liniștii publice, polițiștii au desfășurat 21 de acțiuni, fiind aplicate 50 de sancțiuni contravenționale, dintre care 40 pentru nerespectarea normelor privind ordinea şi liniştea publică prevăzute de Legea 61/1991 și 5 pentru desfășurarea de activități de comerț ilicit (Legea nr. 12/1990).

Siguranța rutieră și salvarea de vieți sunt de asemenea, priorități ale Serviciului Rutier. Astfel, pentru prevenirea accidentelor rutiere și creșterea siguranței în trafic polițiștii au desfășurat 10 acțiuni în urma cărora au constatat 3 infracțiuni și au aplicat 109 sancțiuni contravenționale ca urmare a încălcării normelor O.U.G. nr. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, din care 14 pentru depășirea regimului legal de viteză.

Totodată, polițiștii rutieri au reținut 8 permise de conducere și au retras 2 certificate de înmatriculare.

*Spre exemplu, în cadrul activităților desfășurate, polițiștii rutieri din cadrul Poliției Orașului Săliște au depistat în trafic, pe DJ 106 E, un bărbat în vârstă de 36 de ani, domiciliat în Săliște, care conducea un autoturism fără a deține permis de conducere. Totodată, s-a constatat că bărbatul se afla sub influența băuturilor alcoolice – 0,94 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În municipiul Sibiu, polițiștii Biroului Rutier Sibiu, au depistat în trafic doi conducători auto aflați sub influența băuturilor alcoolice. Cei doi conducători auto, în vârstă de 23 și respectiv, 41 de ani au fost testați cu aparatul etilotest rezultatele fiind de 0,45, respectiv 0,51 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

Say something here...
Cancel
Log in with ( Sign Up ? )
or post as a guest