Write a comment

În zilele de 5 şi 6 martie a.c., mai mulţi şoferi au săvârşit infracţiuni la regimul rutier.

De cele mai multe ori, curajul fiind motivat de consumul de alcool...

În data de 05 martie, în jurul orei 13.30, în municipiul Sibiu, un localnic în vârstă de 72 de ani a fost prins conducând un autoturism pe strada Ţiglarilor cu toate că avea o alcoolemie de 0,58 mg/l în aerul expirat. În plus, sibianul avea dreptul de a conduce anulat, fiind cercetat în prezent sub aspectul săvârşirii a două infracţiuni la regimul rutier: conducere sub influenţa alcoolului, respectiv conducerea unui autovehicul pe drumurile publice având acest drept anulat.

Tot în data de 05 martie, în jurul orei 20,00, pe raza localităţii Slimnic, un alt sibian a fost identificat conducând sub influenţa alcoolului. Bărbatul, în vârstă de 44 de ani, a prezentat un rezultat de 0,61 mg/l alcool pur în aerul expirat, dar a refuzat recoltarea de probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei, motiv pentru care i s-a întocmit dosar penal.

În data de 06 martie, în jurul orei 00,30, pe strada Ştrandului din municipiul Sibiu, poliţiştii au identificat un alt conducător auto care circula haotic, lovind bordura ce mărginea drumul, l-au oprit şi, la testarea cu aparatul etilotest, au constatat că băuse alcool înainte de a se urca la volan; rezultatul a fost de 0,87 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Bărbatul, sibian în vârstă de 30 de ani, este cercetat penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere a unui autovehicul pe drumurile publice având o îmbibaţie alcoolică peste limita legală.

În aceeaşi zi, în jurul orei 08,00, pe raza localităţii Tîrnava, un localnic în vârstă de 28 de ani, care conducea autoturismul cu viteza de 80 km/h pe strada Salcâmilor, a refuzat să oprească la semnalul agenţilor de poliţie rutieră. După ce a parcurs aproximativ 2 km urmărit de poliţişti, a oprit şi, în urma verificărilor efectuate, s-a constatat că autoturismul era neînmatriculat, având aplicate plăcuţe cu numere de înmatriculare false. De asemenea, bărbatul nu este posesor de permis de conducere, iar la testarea cu aparatul etilotest a prezentat un rezultat de 0,19 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Poliţiştii continuă cercetările sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de punere în circulaţie pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat, conducerea unui autovehicul pe drumurile publice având plăcuţe cu numere de înmatriculare false şi pentru conducerea unui autovehicul pe drumurile publice fără a avea acest drept.

În jurul orei 17,30, de data aceasta, în oraşul Ocna Sibiului, un localnic în vârstă de 42 de ani a fost identificat la volanul unui tractor neînmatriculat. Bărbatul nu este posesor de permis de conducere, iar la testarea cu aparatul etilotest a prezentat un rezultat de 0,59 mg/l alcool pur în aerul expirat, refuzând recoltarea de probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

Astfel, poliţiştii i-au întocmit dosar penal ca urmare a săvârşirii infracţiunilor de punere în circulaţie pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat, conducerea unui autovehicul pe drumurile publice fără a avea acest drept şi refuzul de a se supune recoltării de probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

Say something here...
Cancel
Log in with ( Sign Up ? )
or post as a guest