Write a comment

În preambulul Sarbatorilor Pascale, politistii sibieni, in colaborare cu reprezentantii Directiei Sanitar Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor Sibiu si cei ai Comisariatului Judetean pentru Protectia Consumatorilor Sibiu au demarat actiuni specifice pentru combaterea evaziunii fiscale si protejarea sanatatii alimentare a sibienilor. Si au fost... intransigenti!

Obiectivul principal al acțiunilor l-au constituit protejarea populației împotriva actelor ilicite de comert cu produse contrafacute, parfumuri, cereale, panificatie, legume fructe, produse alimentare, carne si produse din carne, peste, alcool, tutun.

In perioada 14.04.2016-22.04.2016, au actionat un numar de 857 politisti din toate structurile operative ale IPJ Sibiu.

Iată rezultatele:

In urma raziilor si a verificarilor efectuate, au fost aplicate un numar de 71 sanctiuni la Legea 12/1990R, in valoare de 128.900 lei, au fost confiscate 216,5 kg carne si produse din carne in valoare de 4520 lei, faina, produse de panificatie, imbracaminte si alte produse nealimentare in valoare de 5.620 lei, a fost indisponibilizata cantitatea de 35.560 kg carne si produse din carne in valoare totala de 409.192 lei.

În aceasta perioada, au fost constatate 17 infractiuni dintre care 2 infractiuni de evaziune fiscala, 2 infractiuni privind produse contrafacute, 1 infractiune la Legea 31/1990, cu un prejudiciu total in valoare de 2.099.675 lei și 11 infracțiuni de altă natură.

Exemple:

* Cu ocazia verificarilor, polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice au prins in flagrant pe numitul D.M. care oferea spre vanzare produse (camasi, tricouri, pantaloni, sacouri, parfumuri) care purtau semnele si inscriptiile unor marci inregistrate (Burberry, Lacoste, Hugo Boss, Coco Chanel, Dolce Cabana), fiind inregistrat dosar penal pentru savarsirea infractiunii prevazuta si pedepsita de Legea 84/1998, prejudiciul in cauza se ridica la suma de 40500 lei. (fotografii 1 )

* Urmare a unor verificari economice efectuate la o societate comerciala din Sibiu, s-a stabilit faptul ca exista o mare diferenta in ceea ce priveste stocurile faprice si cele scriptice, in cantiate de peste 200 tone carne si produse din carne, in valoare totala de 2.044.415,54 lei , administratorul societatii neputand justifica lipsa din gestiune. In consecinta, s-a inregistrat dosar penal urmand a se efectua cercetări cu privire la săvârşirea infracţiunii de „folosire, cu rea-credinţă, a bunurilor sau creditului de care se bucură societatea, într-un scop contrar intereselor acesteia sau în folosul lui propriu ori pentru a favoriza o altă societate în care are interese direct sau indirect „ , fapta prev.si ped. de art.272 alin.1 lit.b din legea 31/1990 republicata , pentru a a se stabili cu certitudine împrejurarile în care a fost comisa fapta. (fotografii 2)

IMPORTANT! Politistii continua actiunile de prevenire si combatere a activitătilor comerciale ilicite pentru ca cetatenii sa se bucure pe deplin de Sarbatori in siguranta.

Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

Say something here...
Cancel
Log in with ( Sign Up ? )
or post as a guest