Write a comment

 

*În această dimineață, au fost efectuate 6 percheziții pentru destructurarea unei grupări infracționale care exploata sexual tinere, în Germania și Austria.

În cusrul zilei de 9 mai a.c., polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Alba Iulia și ai Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Sibiu, sub coordonarea procurorilor DIICOT – Biroul Teritorial Sibiu, au efectuat 6 percheziții domiciliare pentru destructurarea unei grupări infracționale organizate specializate în trafic de persoane și proxenetism.

De asemenea, polițiștii au pus în aplicare 13 mandate de aducere, audierile fiind în curs de desfășurare.

Potrivit unui comunicat al IPJ Sibiu, urmare a anchetei efectuate, au rezultat indicii că șase bărbați, din județele Sibiu și Mureș, cu vârste cuprinse între 25 și 40 de ani, ar fi constituit un grup infracţional organizat cu preocupări infracţionale în sfera proxenetismului, gruparea fiind sprijinită și de alte persoane.

În fapt, sub pretextul oferirii unor locuri de muncă, persoanele în cauză ar fi racolat tinere pe care le-ar fi transportat în Austria şi Germania, în zona localităţii Nürnberg.

Odată ajunse la destinație, tinerele ar fi fost obligate să practice prostituţia, fiind în permanenţă supravegheate de membrii grupării, banii obţinuți fiind însuşiți de membrii grupării. Veniturile ilicite realizate de membrii grupării sunt de circa 100.000 de euro.

Demn de precizat, la activități au participat polițiști ai Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Hunedoara și ai Serviciului pentru Acțiuni Speciale Sibiu.În cauză, s-a beneficiat de suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române și al Departamentului pentru Informații și Protecție Internă.

 

*La acțiune au participat jandarmi din cadrul I.J.J. Sibiu și I.J.J. Hunedoara.

 

 

 

Sursa foto: www.telegrafonline.ro

Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

Say something here...
Cancel
Log in with ( Sign Up ? )
or post as a guest