Write a comment

În zilele de 11 şi 12 mai a.c., poliţiştii sibieni au continuat activităţile specifice pentru creşterea gradului de siguranţă a elevilor şi a personalului didactic şi prevenirea delincvenţei juvenile în incinta şi în zonele adiacente unităţilor de învăţământ preuniversitar.

Pe parcursul celor două zile, atenţia poliţiştilor s-a îndreptat spre prevenirea absenteismului şcolar.

În urma verificărilor efectuate în unităţile de alimentaţie publică din zona adiacentă şcolilor, poliţiştii au identificat 35 de elevi de liceu care absentau de la programul şcolar, cei mai mulţi aflându-se în baruri sau pub-uri din zona centrală a municipiului, dar şi în cartierul Vasile Aaron. Poliţiştii au legitimat toţi elevii şi urmează a informa unităţile de învăţământ cu privire la cele constatate.

Totodată, în Piaţa Mare a municipiului Sibiu, au fost identificaţi doi minori cu vârste de 14, respectiv 15 ani, sibieni, care practicau activităţi de cerşetorie. Părinţii celor doi minori au fost sancţionaţi contravenţional conform Legii 61 / 1991 R, pentru că nu au luat măsurile legale pentru a-i împiedica pe cei doi adolescenţi de la fapte de cerşetorie.

Poliţiştii din cadrul Compartimentului de Prevenire şi Analiză a Criminalităţii au continuat dialogul deschis cu elevi din ciclul gimnazial şi liceal, în cele două zile abordând tema prevenirii şi combaterii absenteismului şcolar în contextul prevenirii şi combaterii delincvenţei juvenile.

*Elevii au primit răspuns la diferite întrebări şi chiar curiozităţi legate de violenţa în şcoală, de răspunderea penală a minorilor şi despre cazierul judiciar.

Micii preşcolari au primit şi ei vizita poliţiştilor rutieri, ocazie cu care „grădinarii” au demonstrat că sunt conştienţi de la vârstă fragedă despre importanţa respectării regulilor de circulaţie.

 

 

sursa foto: IPJ SIBIU

 

Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

Say something here...
Cancel
Log in with ( Sign Up ? )
or post as a guest