Write a comment

 

În perioada 13 – 15 mai a.c., în cadrul activităţilor preventive desfăşurate în trafic, poliţiştii rutieri au constatat 13 infracţiuni la regimul circulaţiei.

Iată ce s-a întâmplat:

- șase persoane au fost identificate în trafic conducând autoturismele fără a deţine permis de conducere;

- patru conducători auto au fost depistaţi în trafic conducând autoturisme neînmatriculate;

- un conducător auto este cercetat penal întrucât maşina condusă avea aplicat număr fals de înmatriculare;

- doi conducători auto sunt cercetați penal pentru conducerea unui autoturism sub influența băuturilor alcoolice (0,47 mg/l alcool pur în aerul expirat, respectiv 0,54 mg/l alcool pur în aerul expirat).

În data de 15 mai, în jurul orei 16.25, polițiștii Secției nr. 2 Poliție Rurală Mediaș, în cadrul activităților desfășurate pe DJ 142 B Bazna – Blăjel, au fost sesizați cu privire la producerea unui eveniment rutier soldat cu pagube materiale.

Evenimentul rutier s-a produs pe raza localității Blăjel, iar la fața locului polițiștii rutieri au constatat că un tânăr, în vârstă de 20 de ani, domiciliat în Velț, a condus autoturismul fără a deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicul, fiind implicat într-o tamponare.

Totodată, în autoturism cu tânărul de 20 de ani se afla un bărbat de 26 de ani, care, din verificările efectuate, s-a stabilit că i-a încredințat acestuia mașina spre conducere deși cunoștea faptul că tânărul nu posedă permis de conducere.

În continuare, polițiștii efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducerea unui vehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere, respectiv încredințarea spre conducere a unui autovehicul unei persoane care nu posedă permis de conducere (art. 335 alin 1 și 335 alin. 3 din Codul Penal).

* * *

În dimineața zilei de 15 mai, în jurul orei 8.30, polițiștii rutieri din cadrul Secției 1 Poliție Rurală Șelimbăr au oprit pentru control în trafic un conducător auto. În urma verificărilor efectuate, polițiștii au constatat faptul că bărbatul care conducea autoturismul, în vârstă de 22 de ani, domiciliat în Șelimbăr, nu deținea permis de conducere pentru nicio categorie de vehicul.

Polițiștii au stabilit că bărbatul a sustras mașina spre folosință, fără încuviințarea proprietarului, din curtea în care ambele persoane își aveau domiciliul.

Cercetările în acest dosar continuă sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducerea unui vehicul de către o persoană ce nu posedă permis de conducere și furt în scop de folosință (art.335 alin.1 și art. 230 alin.1 Cod Penal).

Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

Say something here...
Cancel
Log in with ( Sign Up ? )
or post as a guest