Write a comment

 

Prim procuror adjunct Ion Veştemean, purtător de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu, este împuternicit să aducă la cunoştinţa opiniei publice următoarele:

„Prin rechizitoriul Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu, inculpatul Z.A. a fost trimis în judecată, în stare de arest preventiv, pentru comiterea infracţiunilor de omor, prevăzute de art. 188 alin. 1 Cod pen. cu aplic. art. 77 lit. e Cod pen. şi profanare de cadavre sau morminte prev. de art. 383 Cod pen. cu aplicarea art. 77 lit. a Cod pen., art. 38 alin. 1 şi art. 5 Cod pen.

Prin acelaşi rechizitoriu s-a dispus disjungerea cauzei şi formarea unui nou dosar cu privire la faptele comise de O.T.I, O.J.I. şi O.I.I. pentru comiterea infracţiunilor de nedenunţare prev. de art. 266 Cod pen., profanare de cadavre sau morminte prev. de art. 383 Cod pen. şi favorizarea infractorului prev. de art. 269 alin. 1 Cod pen.

S-a reţinut că inculpatul Z.A., în Duminica Floriilor din anul 2013, a exercitat, cu intenţie, acte de violenţă asupra victimei L.A.V. (în vârstă de 3 ani şi nouă luni) în locuinţa sa din satul Zlagna, com. Bârghiş care au dus la decesul acestuia.

După decesul minorului, inculpatul Z.A. ajutat fiind de O.T.I, O.J.I. şi O.I.I. a procedat la fierberea cadavrului minorului L.A.V. într-un cazan cu apă şi sodă caustică până la transformarea într-o pastă lichidă pe care, ulterior a transportat-o cu autoturismul condus de el pe malurile râurilor Târnava Mare şi Mureş, unde a aruncat acel lichid împreună cu cazanul în care a fost transportat.

Tribunalul Sibiu, în procedura de cameră preliminară, a verificat legalitatea şi temeinicia măsurii preventive şi a dispus menţinerea arestării preventive a inculpatului Z.A.”.

Precizările sunt făcute într-un comunicat remis azi.

Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

Say something here...
Cancel
Log in with ( Sign Up ? )
or post as a guest