Write a comment

Săptămâna 01 – 07 aprilie a.c. este una dedicată prevenirii accidentelor rutiere produse pe fondul vitezei neadaptate sau excesive. Asta în condiţiile în care, la nivel naţional, viteza rămâne, în mod cert, principala cauză generatoare de accidente de circulaţie cu consecinţe deosebit de grave.

 

Acţiunile poliţiştilor sibieni se înscriu în calendarul Asociației Polițiilor Rutiere TISPOL – SPEED.

NE DĂ, OARE, DE GÂNDIT?! În primele 3 luni ale acestui an, pe raza județului Sibiu, viteza excesivă sau neadaptată a dus la producerea a 25 de accidente rutiere soldate cu decesul a patru persoane, rănirea gravă a 11 și rănirea ușoară a altor 42 de oameni.

Potrivit IPJ Sibiu, în aceeași perioadă de referință, 3.079 de șoferi au fost amendați pentru că au circulat cu viteză peste limita legală, în cazul a 94 dintre aceștia fiind luată și măsura suspendării dreptului de a conduce pentru o perioadă de 90 de zile.

Principalul obiectiv al activităților polițiștilor îl reprezintă conștientizarea participanților la trafic cu privire la consecințele accidentelor rutiere produse pe fondul vitezei excesive sau neadaptate, consecințe care, adesea, sunt din cele mai grave.

IMPORTANT: Polițiștii rutieri vor folosi toate dispozitivele radar din dotare și își vor îndrepta atenția cu precădere către șoferii care încalcă regimul legal de viteză, îndeosebi în zonele cu risc ridicat de producere a accidentelor de circulație, pe toate categoriile de drumuri.

Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

Say something here...
Cancel
Log in with ( Sign Up ? )
or post as a guest