Write a comment

În perioada 03 - 07 iunie, Poliţia Română desfășoară la nivel național o nouă ediție a manifestării ”Săptămâna prevenirii criminalităţii”.

 

Evenimentul este reflectat prin numeroase activităţi de sensibilizare a cetățenilor cu privire la necesitatea adoptării unor măsuri de autoprotecție, precum și prezentarea consecințelor ce decurg din comiterea de infracțiuni.

Acțiunile desfăşurate, selectate în baza priorităţilor Poliţiei Române pentru anul 2019, urmăresc sensibilizarea populaţiei cu privire la importanţa adoptării unor conduite antivictimale şi antiinfracţionale, precum şi a implicării în activităţi cu caracter preventiv.

Concret, în intervalul menţionat, la nivelul județului Sibiu, activităţile sunt structurate pe domenii de prevenire, temele fiind următoarele: prevenirea violenței împotriva femeilor, prevenirea delincvenței juvenile, prevenirea victimizării minorilor, prevenirea infracțiunilor contra patrimoniului, siguranța rutieră.

În această perioadă sunt programate întâlniri cu elevi și studenți sibieni, cu angajați ai unor societăți comerciale din județ, cu participanți la trafic și vor fi distribuite materiale informative privind prevenirea infracțiunilor.

Acțiunile vor fi susținute de către structurile de prevenire a criminalității, de ordine publică, investigații criminale și poliție rutieră din cadrul I.P.J. Sibiu în colaborare cu instituții, organizații, societăți comerciale sau asociații profesionale, cu atribuții sau preocupări în domeniul siguranței cetățenilor.

Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

Say something here...
Cancel
Log in with ( Sign Up ? )
or post as a guest