Write a comment

În perioada 26 – 28 iulie a.c., în urma activităților desfășurate de către polițiștii rutieri, au fost constatate 15 infracțiuni, s-au reținut 27 de permise de conducere și au fost aplicate 422 de amenzi în valoare de 125.000 de lei.

 

De remarcat, abaterea de natură penală cel mai des constatată de către polițiști a fost conducerea sub influența alcoolului.

Cel mai elocvent exemplu...

La data de 27 iulie a.c., în jurul orei 20.00, pe DJ 106, între localitățile Ighișu Vechi și Vecerd, polițiștii au efectuat semnalul regulamentar de oprire unui autoturism condus de către un bărbat spre Agnita.

Șoferul, însă, și-a continuat nestingherit deplasarea haotică spre Agnita urmărit de echipajul de polițiști, la intrarea în satul Ighișu Vechi a derapat ajungând în șanț, a redresat mașina pe carosabil, însă după următorul viraj în centrul localității, a derapat și a ajuns din nou în șanț, oprindu-se.

Cel aflat la volan a coborât și a încercat să fugă, dar a fost imobilizat rapid de polițiști.

În urma verificărilor efectuate, polițiștii au stabilit că este vorba despre un bărbat în vârstă de 43 de ani, domiciliat în Bârghiș, care nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

PRECIZARE: Testarea cu aparatul etilotest a persoanei în cauză a rezultat într-o concentrație de 1,36 mg/l alcool pur în aerul expirat, însă bărbatul a refuzat recoltarea de probe biologice.

În consecință, pe numele bărbatului s-a deschis un dosar de cercetare penală privind săvârșirea infracțiunilor de conducere fără permis, respectiv refuzul de recoltare a probelor biologice în vederea stabilirii nivelului alcoolemiei în sânge.

Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

Say something here...
Cancel
Log in with ( Sign Up ? )
or post as a guest