Write a comment

În perioada 2 - 4 august, polițiștii sibieni au constatat 13 infracțiuni, au reținut 46 de permise de conducere, au retras 18 certificate de înmatriculare și au aplicat 572 de amenzi în valoare de 140.000 de lei.

 

Potrivit informațiilor de la IPJ Sibiu, pe linia combaterii conducerii autovehiculelor cu viteză peste limita legală, polițiștii rutieri au depistat 236 de șoferi care au circulat încălcând regimul legal de viteză, în cazul a 15 conducători auto fiind aplicată și măsura complementară de suspendare a dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice pentru o perioadă de 90 de zile.

Demn de menționat este faptul că 9 dintre cei 15 șoferi, care s-au ales cu permisul reținut pentru depășirea limitei de viteză, au fost depistați în cursul zilei de duminică, în municipiul Sibiu, pe Șoseaua Alba Iulia, într-un interval de doar 3 ore, între orele 16,00 – 19,00, circulând cu viteze cuprinse între 102 – 114 km/h, în zonă cu limitare la 50 de km/h.

Pe linia combaterii conducerii autovehiculelor de către șoferi aflați sub influența alcoolului, polițiștii au sancționat contravențional cu amendă și suspendarea dreptului de a conduce 9 șoferi, în cazul altor 6 conducători auto fiind întocmite dosare de cercetare penală în conformitate cu prevederile art. 336 alin 1 din Codul Penal.

Exemple:

La data de 2 august a.c., în jurul orei 21.30, în municipiul Sibiu, un localnic în vârstă de 67 de ani, în timp ce conducea un autoturism pe strada Solidarității, a acroșat un autoturism parcat, și-a continuat deplasarea, iar la intersecția cu strada Frezorilor a lovit un cap de pod, evenimentele soldându-se doar cu pagube materiale.

În urma testării alcoolscopice a sibianului a rezultat o concentrație de 1,12 mg/l alcool pur în aerul expirat, în cauză fiind întocmit un dosar de cercetare penală privind săvârșirea infracțiunii de conducere sub influența alcoolului.

La data de 2 august a.c., în jurul orei 21.30, în satul Amnaș, polițiștii au depistat un localnic în vârstă de 43 de ani conducând un autoturism deși nu deține permis de conducere.

Deși emana halenă alcoolică, bărbatul a refuzat atât testarea cu aparatul etilotest, cât și recoltarea probelor biologice.

În consecință, pe numele bărbatului s-a deschis un dosar de cercetare penală privind săvârșirea infracțiunilor de conducere fără permis, respectiv refuz de recoltare a probelor biologice în vederea stabilirii nivelului alcoolemiei în sânge.

La data de 3 august a.c., pe strada Secerătoarelor din municipiul Sibiu, polițiștii rutieri au depistat un alt șofer aflat sub influența alcoolului. Este vorba despre un sibian în vârstă de 29 de ani, a cărui concentrație de alcool în aerul expirat a fost de 0,73 mg/l.

În cauză, s-a deschis dosar de cercetare penală privind săvârșirea infracțiunii de conducere sub influența alcoolului.

În seara aceleiași zile, în jurul orei 22.00, în municipiul Sibiu, în timp ce conducea un autoturism pe strada Autogării, un vâlcean în vârstă de 66 de ani a virat stânga pe Șoseaua Alba Iulia, a pierdut controlul direcției de deplasare și a intrat în coliziune cu un autoturism staționat pe o alee de acces în parcarea unui supermarket.

Evenimentul s-a soldat cu pagube materiale.

În urma testării alcoolscopice a șoferului care a produs tamponarea, a rezultat o concentrație de 1,23 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În cauză s-a deschis dosar de cercetare penală privind săvârșirea infracțiunii de conducere sub influența alcoolului.

În aceeași seară și tot sub influența alcoolului, a fost depistat un bărbat în vârstă de 33 de ani, domiciliat în localitatea Cisnădie. Acesta conducea un autoturism pe raza orașului Agnita, având o concentrație de 0,83 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În cauză s-a deschis dosar de cercetare penală privind săvârșirea infracțiunii de conducere sub influența alcoolului.

La data de 4 august a.c., în jurul orei 19.00, în localitatea Racovița, un bărbat în vârstă de 29 de ani, din localitatea amintită, în timp ce conducea un autoturism, a pierdut controlul direcției de deplasare și a intrat în coliziune cu un autoturism condus regulamentar din sens opus.

Evenimentul s-a soldat cu pagube materiale.

În urma testării alcoolscopice a șoferului care a produs tamponarea, a rezultat o concentrație de 1,28 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În cauză s-a deschis dosar de cercetare penală privind săvârșirea infracțiunii de conducere sub influența alcoolului.

Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

Say something here...
Cancel
Log in with ( Sign Up ? )
or post as a guest