Write a comment

 

Doi minori, în vârstă de 14 și 16 ani, sibieni, sunt în prezent cercetați penal de polițiștii Biroului Investigații Criminale Sibiu sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tâlhărie calificată, respectiv complicitate la tâlhărie calificată.

 

În fapt, în data de 9 iulie 2019, în jurul orei 1945, un minor de 13 ani, însoțit de alți 5 băieți, se afla în curtea interioară a unei unități de învățământ din municipiul Sibiu, unde și-au făcut apariția alți 4 băieți. Unul dintre cei patru băieți (în vârstă de 16 ani) s-a apropiat de minorul de 13 ani și sub amenințarea cu o armă albă (cuțit) i-a cerut să îi dea telefonul mobil pe care îl avea asupra sa. În apărarea minorului a intervenit unul dintre prietenii săi, care, însă, a fost lovit în zona maxilarului de unul din băieții din cercul de prieteni ai agresorului (în vârstă de 14 ani).

Imediat după incident, cei patru tineri au părăsit curtea școlii.

La data de 21 august, prin ordonanța organelor de cercetare penală s-a dispus reținerea minorului de 16 ani, urmând ca în cursul acestei zile să fie prezentat instanței cu propunere de punere în mișcare a acțiunii penale și luare a măsurii preventive a controlului judiciar pe o durată de 60 zile sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tâlhărie calificată.

Așa cum transmit surse din cadrul IPJ Sibiu, cercetările continuă și cu privire la minorul de 14 ani bănuit de săvârșirea infracțiunii de complicitate la tâlhărie calificată.

Polițiștii Biroului Investigații Criminale continuă cercetările.

Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

Say something here...
Cancel
Log in with ( Sign Up ? )
or post as a guest