Write a comment

STOPPPP

Prim- procurorul Ion Veştemean, în calitate de purtător de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu, este împuternicit să aducă la cunoştinţa opiniei publice câteva aspecte legate de un incident petrecut în contextul...pandemiei.

 

„În data de 27 iulie 2020 s-a înregistrat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Săliște un dosar penal privind două persoane din județul Sibiu, cercetate în stare de libertate sub aspectul comiterii infracțiunii de zădărnicire a combaterii bolilor, prevăzută de art. 352 alin. 1 din Codul Penal.

În fapt, s-a reținut că la data de 24 iulie 2020, cele două persoane au refuzat măsura de plasare în izolare în spațiul desemnat din Spitalul Județean de Urgență Sibiu, dispusă prin decizia emisă de Direcția de Sănătate Publică, urmare a testului RT-PCR efectuat la data de 17 iulie 2020 prin care s-a stabilit diagnosticul de COVID-19.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de zădărnicire a combaterii bolilor, prevăzută de art. 352 alin. 1 din Codul Penal”.

 

Precizare: Punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de Procedură Penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate în nicio situaţie să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.        

 

Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

Say something here...
Cancel
Log in with ( Sign Up ? )
or post as a guest