Write a comment

INJUNGHHHH

Prim-procuror adjunct Tatu Călin, în calitate de înlocuitor al purtătorului de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu, este împuternicit să aducă la cunoştinţa opiniei publice mai multe aspecte legate de crima săvârșită joi, în zori, în cartierul Terezian din Sibiu.

 

„La data de 10.09.2020, procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu, urmare unui apel la SNUAU 112, s-a sesizat din oficiu cu privire la săvârșirea infracţiunii de omor, prevăzută şi pedepsită de art. 188 alin. 1 Cod Penal.

 

Din cercetările efectuate s-a reţinut următoarea situaţie de fapt:

 

În fapt s-a reţinut că în noaptea de 09/10.09.2020 victima S.M.D. (în vârstă de 28 ani, născut şi domiciliat în judeţul Sibiu), împreună cu alte persoane, se aflau pe terasa unui bar din cartierul Terezian, unde consumau băuturi alcoolice.

În jurul orei 01:00, prin fața barului a trecut autoturismul marca Opel Corsa, condus de o persoană de sex masculin în care se afla inculpatul A.R.G., autoturismul a încetinit, iar între victimă și inculpatul A.R.G. (în vârstă de 25 ani, născut şi domiciliat în judeţul Sibiu), a existat un schimb de replici, cei doi având un conflict mai vechi.

Autoturismul a plecat, iar ulterior, în jurul orei 02:00 victima, împreună cu alte trei persoane s-au deplasat cu autoturismul BMW spre str. Daliei, victima S.M.D. a observat autoturismul Opel Corsa care a virat pe aceasta stradă și i-a spus şoferului BMW-ului să meargă după el.

După aproximativ 30 de metri, respectiv aproape de intersecția străzilor Daliei și Crăițelor, unde era și domiciliul inculpatului, mașinile au oprit. Victima şi inculpatul A.R.G au coborât din mașini, între aceștia având loc un schimb de replici și o îmbrânceală. Inculpatul, având un cuțit asupra sa a înjunghiat victima S.M.D. în zona inimii, acesta a mai făcut câțiva pași și s-a prăbușit la pământ, decedând în scurt timp.

Cuţitul a fost aruncat ulterior de pe podul peste pârâul Argintului de unde a fost recuperat de organele de cercetare penală.

Autorul se află în stare de recidivă postexecutorie.

Prin ordonanţa din data de 10.09.2020, s-a dispus începerea urmăririi penale pentru comiterea infracţiunii de omor, prev. şi ped. de art. 188 alin. 1 Cod Penal, iar prin ordonanţele din aceiaşi dată s-a dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale şi punerea în mişcare a acţiunii penală faţă de inculpatul A.R.G. pentru săvârşirea infracţiunii de omor, prevăzută şi pedepsită de art. 188 alin. 1 Cod penal cu aplicarea art. 41 alin. 1 Cod Penal.

Urmare a probatoriului administrat, prin ordonanţa din data de 10.09.2020 procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu a dispus reţinerea inculpatului A.R.G, pe o durată de 24 ore, pentru săvârşirea infracţiunii de omor, urmând a se înainta judecătorului de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Sibiu referat cu propunere de arestare preventivă a acestuia, pentru o perioadă de 30 zile.

Pe parcursul cercetărilor penale, procurorii au beneficiat de sprijinul lucrătorilor de poliţie din cadrul I.P.J. Sibiu – Serviciul Investigaţii Criminale, Poliţiei Municipiului Sibiu – Biroul Investigaţii Criminale, Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Sibiu - Serviciul Criminalistic şi Poliţia Locală Sibiu”.

 

Precizare: punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate în nicio situaţie să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.     

Detalii inișiale: https://sibiunews.net/new/articole/12-investigatie/25530-ca-n-salbaticie-tanar-injunghiat-gasit-decedat-pe-o-strada-din-municipiul-sibiu.html

Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

Say something here...
Cancel
Log in with ( Sign Up ? )
or post as a guest