Write a comment

HUETTT

Istoria iese la suprafață cu noi și… șocante surprize… chiar în miezul Sibiului. Un proiectil din război…. „se odihnea” fix lîngă ceasul din impresionantul turn al Bisericii Evanghelice din Piața Huet. Se pare că descoperirea au făcut-o arheologii care lucrau în locul cu pricina.

„În scop preventiv și a unei eficiente intervenții la fața locului s-a procedat la balizarea zonei și închiderea pieței pe o distanță de aproximativ 150 mp. La fața locului se află în sprijin în mod preventiv un echipaj SAJ SIBIU.”, transmit reprezentanții ISU Sibiu.

Pentru a evita iminența unui eveniment cu urmări grave, la fața locului echipajul pirotehnic a procedat la cercetarea amănunțită a zonei unde a fost găsit elementul de muniție (este vorba de un proiectil exploziv de război calibrul 75 mm – 1 buc) și anume cadranul ceasului din turnul bisericii. S-a efectuat în siguranță identificarea, ridicarea, transportarea, depozitarea în vederea distrugerii ulterioare a proiectilului de război cu focosul activ.

*Pirotehnicienii sibieni reamintesc cetăţenilor că, în cazul în care descoperă muniţie rămasă neexplodată, să nu atingă aceste elemente, să nu le lovească sau să le mişte din locul în care au fost găsite, să nu încerce să demonteze componentele muniţiei sau să le ridice, transporte sau depoziteze în locuinţe, la locul de muncă ori în depozite de fier vechi, să anunţe ISU sau Poliţia prin telefonul de urgenţă 112 pentru a interveni în vederea ridicării şi neutralizării acestor elemente.

 

 

foto: ISU SIBIU; ziare.com

Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

Say something here...
Cancel
Log in with ( Sign Up ? )
or post as a guest