Write a comment

CONFIRMAT

Prim procuror Ion Veştemean, în calitate de purtător de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu, este împuternicit să aducă la cunoştinţa opiniei publice mai multe aspecte privitoare la… ISPRAVA unui bărbat confirmat cu COVID-19.

 

„În data de 20.10.2020, la Parchetul de pe lângă Judecătoria Mediaş a fost înregistrat un dosar penal privind săvârşirea infracţiunii de zădărnicirea combaterii bolilor, prev. de art. 352 alin.1 Cod Penal.

În fapt, s-a reținut că la data de 19.10.2020, în jurul orei 730- 800, o persoană de sex masculin s-a prezentat la sediul clinicii Medlife Mediaș pentru a-și ridica rezultatul testului COVID-19 deși fusese anterior informat că testul este confirmat pozitiv, punând în pericol sănătatea persoanelor aflate în interiorul clinicii.

În cauză a fost începută urmărirea penală in rem prin ordonanța din 20.10.2020 sub aspectul săvârșirii infracțiunii de zădărnicirea combaterii bolilor prev. de art. 352 alin. 1 Cod Penal, dosarul fiind în curs de cercetare”.

În mod normal persoana în cauză NU TREBUIA SĂ PĂRĂSEASCĂ DOMICILIUL, pentru a nu pune în pericol alte persoane.

 

PRECIZARE: Punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate în nicio situaţie să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.        

 

Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

Say something here...
Cancel
Log in with ( Sign Up ? )
or post as a guest