Write a comment

ASC9

 E pandemie pentru toată lumea sau... „pe sărite”??? AVEM UN CAZ în zona Școlii nr 9 din Sibiu, pe care îl aducem în atenția pubblică:

Dialog, 2-3 noiembrie, municipiul SIBIU, cetățean- IȘJ Sibiu:

Cetățean: „În situația actuala cu școlile închise, activitățile școlare suspendate, în ce bază legală functionează sala de sport de la Școala 9 str. Oștirii, în fiecare seară se umple de copii, la diferite activități sportive?? De ce dați aprobare la asemenea activități și ceilalți elevi din școală stau acasă?? Vă mulțumesc.”

Răspunsul Inspectoratului Școlar Sibiu: „Bună dimineața. Sala de sport este proprietatea Primăriei Sibiu. Ea face aprobare de închiriere, deci vă rog să vă adresați la Serviciul Școli de la Primăria Sibiu”.

Cetățean: „Am trimis răspunsul dvs la presa din Sibiu, sunteți total dezinteresați de învățământul sibian”.

Răspuns Inspectoratul Școlar: „Foarte bine. Ei știu deja acest lucru. Nu pot să cred că nu înțelegeți faptul că proprietarul clădirilor este Primăria și ea închiriază cui dorește. Ca orice proprietar”.

Toate acestea în condițiile în care baza sportivă în cauză se umple de copii și părinți fără măști, zona se aglomerează după-amiaza și către seară cu mașinile părinților și rudelor care vin să-și ia copiii... din nou , majoritatea persoanelor fără măști, în grupuri care NU RESPECTĂ DISTANȚAREA.

Și totul în vreme ce municipiul Sibiu e la o rată de infectare de peste 6/1000 de locuitori iar toate cele 85 de unități școlare din municipiu sunt închise, aplicându-se scenariul roșu. Bun, aici să zicem că e vorba de o bază sportivă de LÂNGĂ ȘCOALĂ. Dar cum e permis, totuși ca în curtea respectivă și ÎN sala de sport (ADICĂ SPAȚIU ÎNCHIS!) să se desfășoare activități fără respectarea minimelor reguli d eprotecție, în condițiile în care, nu ne ferim s-o spunem, situația în municipiul Sibiu e dramatică???!

SibiuNews a trmis marți, noiembrie, o solicitare pe email către Primăria Sibiu, pentru precizări în legătură cu statutul acelei baze sportive și cu privire la activitățile care se desfășoară acolo.

NU AM PRIMIT DEOCAMDATĂ NICIUN RĂSPUNS. ÎL AȘTEPTĂM ȘI ÎL VOM COMUNICA PUBLICULUI.

Copiii din zona străzilor adiacente stau cuminți în case, ascultând când părinții le explică ce pericl este, dar... văd pe geam cum alți copii vin la baza sportivă fără măști, fără măsuri de protecție... „bine-mersi”. Cei care ne-au sesizat cazul au făcut miercuri o solicitare și către Poliția Locală Sibiu. Miercuri, în jurul orei 16.10, au venit echipaje de la Poliție și de la Poliția Locală.

Indiferint cine și cum, acest caz trebuie clarificat. Repetăm, Sibiul e într-o situație delicată, spitalele sunt pline și pericolul pândește întreaga comunitate.

Așteptăm răspunsul Primăriei și reacția autorităților în drept.

Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

Say something here...
Cancel
Log in with ( Sign Up ? )
or post as a guest