Write a comment

TOPORrrrrrrrrrrr

Prim procuror Ion Veștemean, în calitate de purtător de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu, este împuternicit să aducă la cunoştinţa opiniei publice aspecte privind o faptă calificată drept TENTATIVĂ DE OMOR, petrecută într-o localitate sibiană.

„La data de 18.12.2020, procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu, s-a sesizat din oficiu cu privire la săvârşirea infracţiunii de tentativă la omor, prevăzută şi pedepsită de art. 32 alin. 1 Cod Penal rap. la art. 188 alin. 1 Cod Penal,

 

Din cercetările efectuate s-a reţinut următoarea situaţie de fapt:

În fapt s-a reţinut că, în data de 18.12.2020, în jurul orei 2000, în timp ce se afla în fața porții locuinței sale situată în localitatea Brateiu, persoana vătămată D.A. (în vârstă de 55 ani, cetăţean polonez, domiciliat în jud. Sibiu) a fost lovită în zona capului cu o unealtă cu mâner din lemn și cap metalic, de către numitul F.A. (în vârstă de 30 ani, domiciliat în judeţul Sibiu), în cadrul unui conflict spontan, suferind leziuni traumatice, printre care o fractură cominutivă cu înfundare frontal dreapta, cu deplasare de fragment osos intracerebral care a necesitat acordarea de îngrijiri medicale de urgență.

Prin ordonanţele din data de 19.12.2020, s-a dispus începerea urmăririi penale în cauză, efectuarea în continuare a urmăririi penale faţă de suspectul F.A. şi punerea în mişcare a acţiunii penală faţă de inculpatul F.A. pentrusăvârşirea infracţiunii de tentativă la omor, prev. şi ped. de art. 32 alin. 1 Cod pen. rap. la art. 188 alin. 1 Cod pen.

Urmare a probatoriului administrat, prin ordonanţa din data de 19.12.2020 procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu a dispus reţinerea inculpatului F.A., pe o durată de 24 ore, pentrusăvârşirea infracţiunii de tentativă la omor, prevăzută şi pedepsită de art. 32 alin. 1 Cod Penal rap. la art. 188 alin. 1 Cod Penal, dosarul fiind înaintat în aceeaşi zi judecătorului de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Sibiu cu referat cu propunere de arestare preventivă a acestuia, pentru o perioadă de 30 zile.

Pe parcursul cercetărilor penale, procurorii au beneficiat de sprijinul lucrătorilor de poliţie din cadrul I.P.J. Sibiu – Serviciul Investigaţii Criminale şi Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Sibiu – Secţia 2 Poliţie Rurală Mediaş”.

Precizare: Punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate în nicio situaţie să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.     

Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

Say something here...
Cancel
Log in with ( Sign Up ? )
or post as a guest