CSARDAS LocalNews 970x250px

Write a comment

FURTAUTO

În cursul zilei de 11 ianuarie, polițiștii Biroului de Investigații Criminale din cadrul Poliției Municipiului Sibiu au reținut doi sibieni, în vârstă de 15 ani, cercetați penal pentru săvârșirea mai multor infracțiuni de furt calificat.

Cei doi minori sunt bănuiți că, în cursul lunii decembrie a anului trecut ar fi sustras unelte, telefoane, laptopuri, documente și bani din nu mai puțin de 5 autoturisme parcate pe diferite străzi din municipiul Sibiu: Astfel, cei doi ar fi creat un prejudiciu de 30.500 de lei.

De menționat este faptul că 4 dintre mașinile în cauză au fost lăsate descuiate de către șoferi. Poliștii atrag atenția, de asemenea, că „numitorul comun” în cazul tuturor celor 5 fapte este acela că șoferii au lăsat la vedere bunurile sustrase ulterior, iar faptele au fost săvârșite ziua în amiaza mare.

Față de persoanele în cauză s-a luat măsura reținerii pentru 24 de ore pe bază de ordonanță, iar instanța a dispus ulterior aplicarea măsurii arestului la domiciliu pentru o perioadă de 30 de zile.

Sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sibiu, cercetările continuă la nivelul Biroului de Investigații Criminale Sibiu în vederea identificării și documentării întregii activități infracționale a celor doi minori.

Polițiștii reiterează astfel recomandările adresate tuturor utilizatorilor de autovehicule în scopul prevenirii furturilor din auto:

  • Încuiați portierele mașinii indiferent de cât de scurt este timpul în care lipsiți. Nu mizați pe faptul că mașina este parcată în fața casei, pe o stradă intens circulată, ziua în amiaza mare!
  • Nu lăsați la vedere bunuri care pot atrage atenția hoților: genți, telefoane, laptopuri, alte dispozitive electronice!

Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

Say something here...
Cancel
Log in with ( Sign Up ? )
or post as a guest