CSARDAS LocalNews 970x250px

Write a comment

3

În ultimele 24 de ore, au fost desfășurate noi acțiuni de verificare cu efective mărite în filtre rutiere, zone aglomerate, centre comerciale, piețe și terase, dar şi în mijloacele de transport în comun, cu privire la  respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă, scopul vizat fiind prevenirea răspândirii noului Coronavirus, la activităţile de verificare participând 159 de polițiști.

Astfel, au fost verificate nu mai puțin de 2.040 de persoane cu privire la respectarea interdicțiilor și măsurilor impuse privind izolarea/carantina; de asemenea, au fost verificate 94 societăți comerciale/persoane fizice autorizate și 89 mijloace de transport în comun.

În urma controalelor efectuate, polițiștii sibieni au aplicat 97 de sancțiuni contravenționale în valoare de 6.250 de lei, dintre care:

–                           4 sancțiuni contravenționale în valoare de 2.000 de lei pentru nerespectarea masurilor privind carantina. Cele 4 persoane de sex masculin sunt din Valchid, au vârsta cuprinsă între 30 și 33 de ani și au fost depistate de polițiști pe stradă. Se aflau sub măsura carantinei ca urmare a revenirii în țară.

–                           51 de sancțiuni contravenționale în valoare de 1.000 de lei pentru nerespectarea măsurilor privind portul măștii de protecție;

–                           9 sancțiuni contravenționale în valoare de 2.000 de lei aplicate peroanelor fizice pentru organizarea și participarea la activități în spații pentru care s-au instituit restricții / interdicții;

–                           33 de sancțiuni contravenționale în valoare de 1.250 de lei pentru nerespectarea interdicțiilor privind deplasarea/libera circulație.

În cursul zilei de 10 aprilie a.c., jandarmii sibieni au desfășurat activități de verificare a respectării măsurilor impuse în această perioadă pe raza județului Sibiu.

De asemenea, jandarmii montani au desfășurat activități de verificare a respectării măsurilor de protecție în stațiunile montane Bâlea și Păltiniș.

În contextul instituirii măsurii carantinei în  orașul Cisnădie, jandarmii și polițiștii sibieni au acționat în filtre amplasate la intrarea în / ieșirea din zona carantinată, ocazie cu care au fost controlate 1674 de persoane și 1110 auto.

În urma desfășurării activităților de verificare au fost aplicate 5 avertismente scrise și o amendă în valoare de 2000 lei pentru nerespectarea măsurilor dispuse.

Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

Say something here...
Cancel
Log in with ( Sign Up ? )
or post as a guest