CSARDAS LocalNews 970x250px

Write a comment

Controlcarantina

În ultimele 24 de ore, au fost desfășurate ample acțiuni de verificare cu efective mărite în filtre rutiere, zone aglomerate, centre comerciale, piețe și terase, dar şi în mijloacele de transport în comun, cu privire la  respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă, scopul vizat fiind prevenirea răspândirii noului Coronavirus, la activităţile de verificare participând 96 de polițiști.

Astfel, au fost verificate 1.581 de persoane cu privire la respectarea interdicțiilor și măsurilor impuse privind izolarea/carantina; de asemenea, au fost verificate 58 de societăți comerciale/persoane fizice autorizate și 823 de mijloace de transport, din care 85 de mijloace de transport în comun.

În urma controalelor efectuate, polițiștii sibieni au aplicat 74 de sancțiuni contravenționale în valoare de 19.500 de lei, dintre care:

–                           3 sancțiuni contravenționale în valoare de 12.500 de lei pentru nerespectarea măsurii izolării și carantinei. Este vorba despre 3 membri ai aceleiași familii, tatăl, aflat sub măsura izolării, și doi fii (aflați sub măsura carantinei), dintre care unul minor, domiciliați în localitatea Axente Sever, depistați pe raza localității Copșa Mică.

–                           54 de sancțiuni contravenționale în valoare de 3.500 de lei pentru nerespectarea măsurii privind portul măștii de protecție;

–                           17 sancțiuni contravenționale în valoare de 3.500 de lei pentru nerespectarea interdicțiilor privind deplasarea/libera circulație.

În cursul zilei de 20 aprilie a.c., jandarmii sibieni au desfășurat activități de verificare a respectării măsurilor impuse în această perioadă pe raza județului Sibiu.

De asemenea, jandarmii montani au desfășurat activități de verificare a respectării măsurilor de protecție în stațiunile montane Bâlea și Păltiniș.

În contextul instituirii măsurii carantinei în  orașul Cisnădie, jandarmii și polițiștii sibieni au acționat în filtre amplasate la intrarea în / ieșirea din zona carantinată, ocazie cu care au fost controlate 1407 persoane și 1116 auto.

În urma desfășurării activităților de verificare nu au fost situații care să genereze aplicarea de sancțiuni contravenționale.

 

Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

Say something here...
Cancel
Log in with ( Sign Up ? )
or post as a guest