CSARDAS LocalNews 970x250px

Write a comment

POLLLLLL

În ultimele 24 de ore, au fost desfășurate acțiuni de verificare cu efective mărite în filtre rutiere, zone aglomerate, centre comerciale, piețe și terase, dar şi în mijloacele de transport în comun, cu privire la  respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă, scopul vizat fiind prevenirea răspândirii noului Coronavirus, la activităţile de verificare participând 161 de polițiști.

În contextul dat, au fost verificate 990 de persoane cu privire la respectarea interdicțiilor și măsurilor impuse privind izolarea/carantina; de asemenea, au fost verificate 56 de societăți comerciale/persoane fizice autorizate și 209 de mijloace de transport, din care 75 de mijloace de transport în comun.

În urma controalelor efectuate, polițiștii sibieni au aplicat 75 de sancțiuni contravenționale în valoare de 10.000 de lei, dintre care:

–                           3 sancțiuni contravenționale în valoare de 8.000 de lei pentru nerespectarea măsurii carantinei. Este vorba despre un tânăr în vârstă de 15 ani, din localitatea Hosman, contact direct al unei persoane confirmate pozitiv, sancționat cu amendă în valoare de 2.000 de lei, un bărbat în vârstă de 41 de ani, din Axente Sever, revenit din străinătate, sancționat cu amendă în valoare de 1.000 de lei și despre o femeie în vârstă de 47 de ani, din Târnava, revenită din străinătate, sancționată cu amendă în valoare de 5.000 de lei;

–                           65 de sancțiuni contravenționale în valoare de 2.000 de lei pentru nerespectarea măsurii privind portul măștii de protecție;

–                           7 sancțiuni contravenționale cu avertisment pentru nerespectarea interdicțiilor privind deplasarea/libera circulație.

În cursul zilei de 22 aprilie a.c., jandarmii sibieni au desfășurat activități de verificare a respectării măsurilor impuse în această perioadă pe raza județului Sibiu.

De asemenea, jandarmii montani au desfășurat activități de verificare a respectării măsurilor de protecție în stațiunile montane Bâlea și Păltiniș.

În contextul instituirii măsurii carantinei în  orașul Cisnădie, jandarmii și polițiștii sibieni au acționat în filtre amplasate la intrarea în / ieșirea din zona carantinată, ocazie cu care au fost controlate 1090 persoane și 835 auto.

În urma desfășurării activităților de verificare nu au fost situații care să genereze aplicarea de sancțiuni contravenționale.

 

Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

Say something here...
Cancel
Log in with ( Sign Up ? )
or post as a guest