CSARDAS LocalNews 970x250px

Write a comment

POLITIEMASCA

În ultimele 24 de ore, în județul Sibiu, s-au fost desfășurat acțiuni de verificare cu efective mărite în filtre rutiere, zone aglomerate, centre comerciale, piețe și terase, dar şi în mijloacele de transport în comun, cu privire la  respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă, scopul vizat fiind prevenirea răspândirii noului Coronavirus, la activităţile de verificare participând 131 de polițiști.

Astfel, au fost verificate 851 de persoane cu privire la respectarea interdicțiilor și măsurilor impuse privind izolarea/carantina; de asemenea, au fost verificate 117 societăți comerciale/persoane fizice autorizate și 323 de mijloace de transport, din care 13 mijloace de transport în comun.

În urma controalelor efectuate, polițiștii sibieni au aplicat 66 de sancțiuni contravenționale în valoare de 18.000 de lei, dintre care:

–                           3 sancțiuni contravenționale în valoare de 11.000 de lei pentru nerespectarea măsurii carantinei/izolării. Un bărbat în vârstă de 44 de ani din Apoldu de Sus a fost sancționat cu amendă în valoare de 1.000 de lei pentru că nu a respectat măsura carantinei, acesta a revenit recent în țară. Un alt bărbat, în vârstă de 27 de ani, din Copșa Mică nu a fost găsit de către polițiști la domiciliu în 2 zile consecutive (27 și 28 aprilie a.c.). Contactat telefonic acesta le-a spus polițiștilor că în fapt stă la o altă adresă decât cea comunicată specialiștilor DSP. În urma verificărilor polițiștii au stabilit că bărbatul i-a indus în eroare, motiv pentru care i-au aplicat 2 sancțiuni contravenționale în valoare de 5.000 de lei fiecare ca urmare a inducerii în eroare a polițiștilor cu scopul de a se sustrage măsurii carantinei.

–                           56 de sancțiuni contravenționale în valoare de 5.500 de lei pentru nerespectarea măsurilor privind portul măștii de protecție și

–                           7 sancțiuni contravenționale în valoare de 1.500 de lei pentru nerespectarea interdicțiilor privind deplasarea/libera circulație.

În cursul zilei de 29 aprilie a.c., jandarmii sibieni au desfășurat activități de verificare a respectării măsurilor impuse în această perioadă pe raza județului Sibiu.

De asemenea, jandarmii montani au desfășurat activități de verificare a respectării măsurilor de protecție în stațiunile montane Bâlea și Păltiniș.

În urma desfășurării activităților de verificare au fost aplicate trei avertismente scrise pentru nerespectarea măsurilor dispuse.

 

Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

Say something here...
Cancel
Log in with ( Sign Up ? )
or post as a guest