Write a comment

Președintele Consiliului European, Donald Tusk, le-a transmis, luni, șefilor de stat sau de guvern din UE invitația de a participa la Summit-ul informal de la Sibiu din 9 mai.

 

Documentul propune adoptarea Declarației de la Sibiu, prin care să transmită un mesaj de de unitate și încredere.

Potrivit g4media.ro, Tusk menționează că, urmare a discuțiilor de la Sibiu, va fi formulată Agenda Strategică a UE 2019-2024, care va fi adoptată la Consiliul European din iunie.

Ne vom reuni la Sibiu de Ziua Europei pentru a discuta despre planurile strategice ale Uniunii în anii următori. În acest context, vă propun să adoptăm Declarația de la Sibiu, trimițând un mesaj de unitate și încredere în acțiunile noastre comune. Eu anexez o schiță a Agendei Strategice pentru următorii cinci ani. Ca urmare a discuțiilor de la Sibiu, vom formula Agenda Strategică a UE 2019-2024, care va fi adoptată la Consiliul European din iunie”, se arată în invitația trimisă deja de Donald Tusk .

Potrivit agendei oficiale, întâlnirea principală va începe la ora 12.30, la Primăria Municipiului Sibiu.

Așa cum este conceput programul evenimentului, totul va începe cu schimbul tradițional de opinii cu președintele Parlamentului, Antonio Tajani, urmat de o fotografie de familie în multiseculara Piață Mare.

Ne vom întâlni apoi la Palatul Brukenthal pentru un prânz de lucru dedicat locului Europei în lume. Pentru reuniunea de lucru de după-amiază vom reveni la Primăria municipiului Sibiu, unde vom discuta despre provocările interne cu care se confruntă Uniunea noastră. Mă aștept să terminăm până la ora 18.00”, se mai arată în scrisoare.

*În imagine, sala din Palatul Brukenthal în care se vor întâlni liderii europeni.

Sursa foto: Brukenthal National Museum / Muzeul Național Brukenthal

Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

Say something here...
Cancel
Log in with ( Sign Up ? )
or post as a guest