Write a comment

PNLL

„Astăzi Partidul Naţional Liberal aniversează 145 de ani de la înfiinţare. Dar PNL de astăzi nu are nimic în comun, decât numele, cu PNL-ul istoric.

 

 

Brătienii s-ar răsuci în mormânt dacă ar vedea pe mâna cui a încăput partidul. De fapt, toţi marii lideri istorici ai PNL până la Radu Câmpeanu nu ar fi tolerat derapajul partidului de acum. Nu ar fi visat niciodată un Duca sau un Brătianu că partidul lor de suflet, promotor al ideilor liberale, al capitalismului şi al libertăţii individului, ajunge să guverneze România prin amenzi, ordonanţe de urgenţă, interziceri de asocieri libere pe stradă şi alte măsuri anti-democratice. Totul sub veşnica presiune mediatică atent controlată a sănătăţii populaţiei.

 

Este trist la 145 de ani liberalism românesc să vedem cum PNL este mai dus în măsuri anti-democratice decât orice partid de stânga din istoria noastră.

 

Treptat, cu astfel de măsuri mascate atent sub motive medicale şi controlate mediatic, ne vom trezi că am înlocuit PCR-ul din anii '50 cu PNL-ul din 2020. Până la urmă dictaturile nu se nasc peste noapte, ci evoluează în timp. Şi o măsură astăzi, alta mâine, treptat ne trezim că nu mai avem nicio libertate a individului.


Oare pentru asta au înfiinţat Brătienii PNL-ul acum 145 de ani? Nu cred!

 

Chiar dacă PNL a păstrat numele, ei nu mai sunt demult continuatorii PNL-ului istoric. De când acest partid a fost acaparat de forţele portocalii ale PD, adevăraţii liberali s-au regăsit în ALDE. Pentru toţi este clar de ani buni, că PNL este un PD vopsit galben. Dar cum spune proverbul românesc: lupul îşi schimbă părul, dar năravul ba!”

 

Comunicatul este semnat de 

Ovidiu Gheorghe Tocaciu

preşedinte ALDE Sibiu

 

Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

Say something here...
Cancel
Log in with ( Sign Up ? )
or post as a guest