CSARDAS LocalNews 970x250px

Write a comment

 CSAT

Președintele Klaus Iohannis a anunțat în această dimineață pentru săptămâna viitoare convoacă o ședință a CSAT. Totul pe tema situației tensionate din Ucraina. „Suntem foarte îngrijorați”, a precizat șeful statului. Totuși, acesta a spus că autoritățile nu sunt luate prin surprindere de evenimente.

 

*„Situația este îngrijorătoare. Au apărut tensiuni în regiunea Mării Negre, cu accent special pe zona de graniță de Est a Ucrainei. Noi urmărim cu foarte mare atenție aceste lucruri, deci să nu-și imagineze cineva că noi stăm și așteptăm informații de la alții. Nu, noi dăm informații altora, fiindcă avem servicii foarte performante pe această zonă”.

*„Vreau să îi asigur pe români că noi suntem pe fază”, a mai spus Klaus Iohannis. El a arătat că a avut mai multe discuții cu ministrul apărării și cu alți conducători de servicii specializate. „Cunoaștem foarte bine situația din teren și tensiunile care se creează acolo ne preocupă foarte mult. Suntem extrem de îngrijorați. Însă situația este una care trebuie extrem de atent evaluată nu doar militar și securitar, ci și diplomatic și acest lucru îl facem. Voi convoca pe săptămâna viitoare o ședință a CSAT dedicată special acestei zone de tensiune din Marea Neagră și acumulării de trupe pe granița de est a Ucrainei”… sunt câteva din declarațiile făcute de președinte.

Între timp,… Ministerul rus al Apărării a anunţat joi începerea unor exerciţii la scară largă în Crimeea şi în Marea Neagră, la care participă peste 10.000 de militari şi 40 de nave de război, precum şi 20 de vase auxiliare, relatează Reuters, citând Interfax.

 

 

foto: ziare.com

Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

Say something here...
Cancel
Log in with ( Sign Up ? )
or post as a guest