Write a comment

Turneul de baschet de juniori Alpha Basketball Tour Sibiu, ajuns anul acesta la cea de-a 3-a ediție, s-a desfășurat, între 15-17 noiembrie, la Sala Transilvania. Competiția a adunat la start mai multe echipe din generațiile 2009 și 2010, de la patru cluburi de baschet de juniori din țară. Tinerii baschetbaliști și-au demonstrat, cu această ocazie, abilitățile și talentul atât în cadrul meciurilor, cât și la concursurile de aruncări libere și îndemânare.

 

E FOARTE BINE CÂND SE ÎNTÂMPLĂ AȘA: Zeci de tineri baschetbaliști din Cluj-Napoca, Târgu Mureș, Oradea și Sibiu s-au întrecut, sâmbătă și duminică, la Alpha Basketball Tour Sibiu 2019. Turneul a debutat încă de vineri, cu un meci amical între Alpha Sport Sibiu și CSU Sibiu, iar meciurile oficiale au început sâmbătă, la ora 10:00.

2 zile pline de baschet!

Programul de sâmbătă a fost unul încărcat, cu meciuri programate pe parcursul întregii zile. Cei care au fost în tribunele sălii s-au bucurat de spectacol la cel mai înalt nivel- după cum recunosc organizatorii, întrucât copiii s-au luptat pentru fiecare minge și au jucat cu multă dăruire. Turneul a fost reluat duminică, de la ora 9:00, cu ultimele meciuri rămase de disputat.

Printre cele mai așteptate momente din cadrul turneului au fost partidele dintre echipele mini și baby baschet ale clubului organizator, Alpha Sport Sibiu și U-BT Cluj-Napoca, dar și concursurile individuale. Dacă la Concursul de Îndemânare by Sigemo, participanții au încercat să scoată un timp cât mai scurt în momentul executării probei, la Concursul de Aruncări by Mondex tinerii baschetbaliști au trebuit să înscrie de la linia de libere. Concursurile au fost strânse și pline de suspans, iar Alex Ghișe, jucătorul Alpha Sibiu, a reușit să fie câștigător la amândouă. Astfel, Concursul de Îndemânare a fost câștigat de Alex Ghișe la generația 2010 și de Bernat Thomas (Cluj-Napoca) la generația 2009; iar la concursul de Aruncări câștigători au fost: Kevin Calotă (Alpha Sibiu) la generația 2010 și Alex Ghișe la generația 2009.

U-BT locul 1, Alpha locul 2

Câștigătorul turneului, la ambele categorii de vârstă, a fost clubul U-BT Cluj-Napoca, urmat de pe locul 2 de Alpha Sibiu. Turneul s-a încheiat cu festivitatea de premiere, clasamentul complet fiind următorul:

Generația 2010: locul 1 U-BT Cluj-Napoca; locul 2 Alpha Alb Sibiu; locul 3 Alpha Verde Sibiu; locul 4 Galdius Tg. Mureș.

Generația 2009: locul 1 U-BT Cluj-Napoca; locul 2 Alpha Sibiu; locu 3 Gladius Tg. Mureș; locul 4 Baschet Star Oradea.

A fost un nou turneu de succes, iar acest lucru se datorează în primul rând copiilor, care au fost 100% dedicați și au făcut meciuri foarte bune. Am avut partide bune, unele foarte echilibrate, echipele fiind hotărâte să dea totul pe teren. Ne bucurăm, de asemenea, de entuziasmul publicului și de pentru sprijinul oferit copiilor pe tot parcursul turneului. Mulțumesc cluburilor pentru prezență și partenerilor care ne-au ajutat să organizăm această acțiune frumoasă”, a declarat Alexandru Hulpuș, președintele Alpha Sport Team Sibiu.

Acțiune cofinanțată de Primăria Municipiului Sibiu prin Agenda Sport. Evenimentul a fost posibil cu sprijinul partenerilor: Unimat, Alexia CopyCenter, Kovostroj, Mondex, Creative Solution, Sigemo, Restaurant Grădina, Pardon Cafe, Tempo Consult.

Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

Say something here...
Cancel
Log in with ( Sign Up ? )
or post as a guest