CSARDAS LocalNews 970x250px

Write a comment

Asociația Tură în Natură pregatește sibienilor și tuturor iubitorilor sportului o nouă provocare. Pe data de 13 septembrie 2014 în Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului va debuta competiția Duatlon Sibiu, un concept unic în Sibiu, în cadrul căruia concurenților le vor fi puse la încercare abilitățile fizice, dar unde câștigătorii vor fi echipele cu cele mai bune strategii de dozare a efortului comun. Competiția presupune o îmbinare de alergare și ciclism, în cadrul căreia se vor înscrie echipe de câte 2 persoane care vor avea cu ei o singură bicicletă. Miza acestui concurs este de a stimula colaborarea între cei doi membrii ai echipei, pentru a parcurge în întregime tot traseul, alternând mersul pe bicicletă cu alergatul

Fiecare echipă va avea de parcurs un traseu de aproximativ 20 de kilometri prin pădure, pe teren neasfaltat, urmând traseul : Parcul Sub Arini, potecile Rezervației Naturale ”Dumbrava Sibiului” până aproape de satul Rășinari, pentru ca la final să treacă linia de finish în Muzeul Civilizatiei Populare Traditionale ASTRA.

„Duatlon Sibiu este un concept nou de concurs, în care vă învităm să alergați și să pedalați în echipe de două persoane pe o distanță de 20 km. Competitia își dorește să promoveze combinarea a două ramuri sportive în cadrul unui concept interesant și provocator: alergarea și mersul pe bicicletă. De asemenea, ne propunem să promovam alergarea ca și alternativă de antrenament pentru bicicliști și mersul pe bicicletă ca și alternativă pentru alergători. Mai mult, vom organiza în cadrul competiției și concursuri pentru copii cu vârsta sub 14 ani în cadrul Muzeului Satului”, declară Răzvan Morariu, membru al Asociației Tură în Natură și inițiatorul ineditului proiect.

Echipele se pot înscrie online pe http://www.turainnatura.ro/node/179. Mai multe detalii pe site-ul www.turainnatura.ro și pe pagina de Facebook dedicată evenimentului: https://www.facebook.com/events/276426945896915/ sau la fața locului înainte de start. Plecarea se va face în bloc, iar cronometrul se va opri, la sosire, doar când echipa completă va trece linia de sosire.

Pentru categoriile de concurs se va lua în calcul vârsta însumată a participanților împlinită până la data concursului. Astfel, vor fi premiate următoarele categorii:
Masculin sub 50 ani
Masculin peste 50 ani sub 100 ani
Masculin peste 100 ani
Feminin sub 50 ani
Feminin peste 50 ani sub 100 ani
Feminin peste 100 ani
Mixt sub 50 ani
Mixt peste 50 ani sub 100 ani
Mixt peste 100 ani
Familie ( soț-soție, copil-părinte, bunic-nepot)

Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

Say something here...
Cancel
Log in with ( Sign Up ? )
or post as a guest