CSARDAS LocalNews 970x250px

Write a comment

Ateliere peste ateliere, in jurul nostru. Pasiuni, hobby-uri impartatise in interiorul atelierelor, lucruri care ne fac mai buni. La Sibiu, insa, fericirea si-a deschis propria locatie: Atelierul de Fericire.

Trei tineri sibieni s-au hotarat sa puna spuna stop privirilor mohorate din jurul lor si, de ce nu, chiar si celor pe care le vedeau in oglinda si au inventat "atelierul de fericire". O "fabricuta" unde oameni care nu se cunosc se intalnesc si isi impartasc hobby-urile, asta isi doresc "fondatorii".

"Ideea a pornit de la o observatie de-a mea. Am vazut ca cei din jurul meu, fie prieteni, fie simpli cunoscuti, chiar si rude, in diferite etape ale vietii, traverseaza momente mai bune, momente mai rele, momente ce, uneori, ii marcheaza si, pentru o perioada de timp, raman cu o stare proasta. Si atunci am zis ca asta sigur are legatura cu ceea ce numim noi fericirea", povesteste Robert Paskuj, unul dintre tinerii care au deschis "Atelierul de fericire" la Sibiu.

"Fericirea poate fi obtinuta din relatiile cu cei dragi, chiar si din relatiile cu prietenii. Fericirea e un lucru ce ar trebui sa ne fie la indemana in fiecare zi", spune fondatorul "Atelierului de fericire". Cu toate astea, cel mai des uitam sa pretuim ceea ce avem iar cea mai buna metoda prin care "momentele depresive" trec este cunoasterea oamenilor noi.

"Vazandu-i pe cei apropiati ca ii incearca diferite sentimente, trecand si eu printr-o stare de genul, mi-am dat seama ca este pacat sa lasam ca o parte din viata noastra sa fie orientata spre o directie negativa. Si atunci am zis ca printr-o interactiune de grup, pentru ca atelierul de fericire este o activitate de grup, am putea sa gasim activitati, preocupari comune, fie, pur si simplu, sa participam impreuna la mici proiecte. De la o chestie cat se poate de banala care presupune redecorarea casei unuia dintre participanti pana la proiecte ce ne solicita mai multa disponibilitate", spune Robert.

Cursantii vor avea o perioada de 100 de zile de cursuri in care vor petrece, zilnic, cateva ore impreuna. Inscrierile pentru initiativa celor trei tineri de a aduce fericirea mai aproape de sibieni au inceput deja iar "multumirea va veni atunci cand acesti oameni se vor ajuta, de exemplu, sa mute mobile din casa si dupa finalizarea proiectului", a mai adaugat Robert.

Sibienii care vor sa ia parte la "cursuri ce privesc dezvoltarea personala si coaching intr-ale fericirii" se pot inscrie pe pagina de facebook, https://www.facebook.com/AtelierulDeFericire?fref=ts.

Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

Say something here...
Cancel
Log in with ( Sign Up ? )
or post as a guest