Write a comment

Edilul sef al Sibiului, Klaus Johannis, i-a cerut sefului Politiei Sibiu, Tiberiu Ivancea, sa intocmeasca un plan de preventive asupra numarului mare de accidente rutiere in care sunt implicati biciclistii. Johannis spune ca s-ar putea aplica o metoda asemanatoare cu cea de prevenire a accidentelor rutiere in care erau implicati pietoni: si soferii care nu respecta, in trafic, biciclistii, sa fie amendati.

Johannis s-a aratat ingrijorat de numarul mare al biciclistilor care devin victimele soferilor auto. El spune ca singurii care ar putea sa o rezolve sunt cei de la Inspectoratul Judetean de Politie.

Sunt foarte ingrijorat, Chiar ieri am discutat cu seful Politiei, domnul Ivancea, si l-am rugat sa conceapa un mic program de preventie, fiindca asa nu se mai poate. Deci noi facem piste pentru biciclisti, oamenii merg cu bicicleta si, pe urma, avem tot felul de accidente fiindca unii automobilisti sunt neatenti sau nesimtiti. Este o problema reala si va trebui tratata si rezolvata de politie. Daca politia nu o face, s-ar putea sa fiu foarte nemultumit”, a declarat primarul Sibiului, Klau Johannis.

Intrebat daca “nemultumirea” va duce la schimbarea sefului IPJ Sibiu, Johannis a spus ca ”eu nu schimb niciun sef. Probabil ati observat ca eu nu am nicio ambitie in a schimba sau a pune sefi si sefuti pe la diferite Directii si Inspectorate. Nu ma intereseaza. Nu reprezint PNL-ul in plan judetean pentru a negocia si discuta cine cu cine se schimba. Pe mine ma intereseaza un singur lucru: performanta”.

Johannis a spus ca planuri de preventive s-ar putea gasi, unul putand fi asemanator cu cel de prevenire al pietonilor implicate in accidente, cand soferii care nu respectau pietonii primeau amenzi.

In ultima luna, doi biciclisti au murit dupa ce au fost loviti de masini.

 

Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

Say something here...
Cancel
Log in with ( Sign Up ? )
or post as a guest