CSARDAS LocalNews 970x250px

Write a comment

Cativa studenti ai Facultatii de Sport din Oradea au plecat prin tara pentru a constientiza comunitatile cu privire la persoanele care sufera de scleroza multipla. Ei au ajuns astazi si la Sibiu, in Parcul Tineretului, unde cativa iubitori si mersului pe bicicleta li s-au alaturat.

Actiunea facuta de studentii facultatii de sport le ridica moralul persoanelor care au scleroza multipla.

"Ne da putere si curaj sa luptam in continuare cu boala. Vom invinge daca ne pastram increderea in ajutorul lui Dumnezeu si in semenii nostri care ne sunt alaturi. in tara sunt peste 10 mii de bolnavi, in asociatie sunt 40 de membrii iar in judet sunt mai multe persoane diagnosticate, aproximativ 250, insa, din diferite motive, nu fac parte din organizatie", spune presedinta Asociatiei Persoanelor cu Scleroza Multipla Sibiu, Doina Dobrota.

Problemele cu care se confrunta persoanele cu scleroza multipla sunt si mai grele pentru cei care de-abia au fost diagnosticati.

"Principala problema este accesul la tratamente pentru persoanele nou diagnosticate, foarte necesare. Eu sunt un exemplu, daca as fi beneficiat de un tratament din momentul diagnosticarii poate ca viitorul ar fi fost ceva mai bun", mai spune Doina Dobrota.

Fondurile stranse de pe urma biletelor de tombola, care valoreaza 5 lei fiecare, vor fi directionate catre persoanele care au nevoie de ajutor.

Stafeta Ciclista isi doreste sa uneasca comunitatile pacinetilor cu scleroza multipla. Actiunea a inceput in 24 mai, la Oradea si a ajuns pana acum, inafara de Sibiu, la Bistrita si Alba Iulia. Ea va continua la Ramnicu Valcea si la Bucuresti.

Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

Say something here...
Cancel
Log in with ( Sign Up ? )
or post as a guest