Write a comment

La Centrul Școlar de Educație Incluzivă Turnu Roșu a avut loc lansarea oficială a proiectului european cu titlul Healthy Kids ” (Copii sănătoși), în cadrul unui eveniment la care au participat profesori, elevi, părinți și invitați.

Școala a primit finanțare de la Comisia Europeană, (2016-1-TR01-KA219-034266_4 grant de 19,980.00 euro) și va desfășura acest proiect în parteneriat cu alte țări pe o perioadă de doi ani, 2016-2018.

demn de precizat, proiectul  face parte din programul Erasmus Plus și este un parteneriat strategic între școli din șapte țări europene: România, reprezentată de Centrul Școlar de Educație Incluzivă Turnu Roșu județul Sibiu, Turcia, țara coordonatoare, Italia, Spania, Polonia, Portugalia și Grecia.

Lansarea acestei generoase inițiative a avut loc în cadrul unei întâlniri de informare la care au participat cadrele didactice din școală, reprezentanți ai elevilor, părinți și invitați.

Cei de față au aflat detalii despre proiect, importanța acestuia pentru școală și comunitate, activitățile planificate pentru acest an școlar.

Prin proiectul „Healthy Kids” cele șapte școli partenere își doresc să le formeze elevilor cu vârste între 7 și 14 ani abilități pentru o alimentație sănătoasă și activități fizice regulate, pentru ca elevii să învețe și să practice aceste comportamente corect.

În acest scop elevii vor fi implicați în activități pe teme de alimentație sănătoasă și activități sportive, învățând și comparând rețetele culinare sănătoase în diferite culturi.

De asemenea, ei vor participa la activități de predare-învățare în cadrul mobilităților din țările partenere, experiențe care-i vor ajuta să dobândească abilități pentru a preveni obezitatea și alimentația nesănătoasă, să-și dezvolte competențele de limbă străină, TIC și constiința națională și europeană.

Pe parcursul celor doi ani de proiect elevii și profesorii din echipa de implementare (prof. Năgăra Ramona –coordonator proiect, prof. Dudaș Nela, prof. Miron Mihaela și prof. Câmpen Mariana ) a proiectului din Centrul Școlar de Educație Incluzivă Turnu Roșu vor avea șansa de a participa la schimburi de experiență în țările partenere.

Prima reuniune transnațională a proiectului va avea loc în perioada 12-16 decembrie 2016 în Școala Mehmet Akif Ersoy İlkokulu din Aydın, Turcia, la care vor participa profesorii coordonatori și membri ai echipelor de proiect din fiecare țară.

Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

Say something here...
Cancel
Log in with ( Sign Up ? )
or post as a guest